Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS başvuru kılavuzu 2022: DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl, nereden yapılır? DGS başvuru ücreti hangi bankalara ödenecek?
        1

        Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2022 başvuruları devam ediyor. 13 - 23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek DGS başvuruları için verilecek ücretin ne kadar olduğu ve hangi bankalara yatırılacağı merak konusu oldu. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin, 4 yıllık örgün öğretim lisans programlarına geçmelerini sağlayan DGS sınavı hakkında detayları sizler için derledik. İşte, ayrıntılar...

        2

        DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

        2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ücreti 190 lira olarak açıklandı. Başvuru ücretleri, ÖSYM’nin internet sayfası üzerindeki e-İŞLEMLER bölümünden kredi kartı/banka kartı ile yatırılabilecek. Ayrıca ÖSYM tarafından yayınlanan DGS kılavuzu içerisinde yer alan bankalar üzerinden de ücret ödenebilecek.

        DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        DGS BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

        Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.
        Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

        4

        DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

        Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları 13 Mayıs – 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak.

        DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        5

        DGS GEÇ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

        Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise 31 Mayıs 2022 geç başvuru gününde alınacak.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ