Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doğu Ekspresi ile Anadolu'nun hazinelerine yolculuk
        1

        Seyahat ve gezi tutkunlarının yanı sıra yabancı turist ile üniversite öğrencilerinin de ilgi odağı olan ve yolcularına her mevsim masalsı bir yolculuk sunan Doğu Ekspresi treni, kışın unutulmaz anlar yaşatıyor.

        2

        Seferleri yoğun ilgi gören Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ'nin Doğu Ekspresi treni, Ankara'dan başlayarak Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan ve Erzurum illerini içeren Türkiye'nin en eski hatlarından olan seferini ortalama 25 saat sonra Kars'ta tamamlıyor.

        3

        Masalsı yolculuğun sosyal medyada sıkça paylaşılmasıyla dikkati çeken Doğu Ekspresi, yaz aylarında yemyeşil görüntüsüyle, kış aylarında ise karla kaplı manzarasıyla büyülüyor.

        4

        Güzergah üzerindeki bembeyaz arazilerin yanı sıra dere, akarsu ve derin kanyonların eşsiz manzarasını yolcularına sunan Doğu Ekspresi, sonbahar ve bahar mevsiminde olduğu gibi kış aylarında da unutulmaz yolculuk yaşatıyor.

        5

        Ankara'dan yola çıkıp Kars'a kadar birçok şehri geçen yerli ve yabancı turistler, bembeyaz kış örtüsü eşliğinde adeta masalsı bir yolculuk yapıyor.

        6

        İşte Doğu Ekspresi ile Anadolu'nun hazinelerine yolculuk