Dolarda son durum
Dolar kuru geçen hafta Fed tutanakları ve ABD tahvil faizlerindeki dalgalanmayla inişli çıkışlı bir grafik izlerken 24 Mayıs haftasına 8.42'den başlayıp 8.40 altını test ediyor. Yurt içi piyasalarda bu hafta yapılacak Hazine ihaleleri izlenecek
Dolar/TL geçen hafta Fed tutanakları nedeniyle dalgalı bir seyir yaşarken ABD Hazine tahvili faizlerindeki gerileme ve doları endeksinin zayıflamasıyla 8.35 - 8.40 seviyesinde hareket etti.
24 Mayıs haftasının ilk işlem gününde ise kur yukarı yönlü hareketle 8.42 seviyesinden güne başlayıp 8.40 altına dokundu.
Piyasalarda yurt içinde Hazine ihaleleri ve AB liderler zirvesi öne çıkarken dışarıda ABD enflasyonuyla ilgili gelişmeler ve Fed yetkililerinin demeçlerine yönelik gündem izlenmeye devam edecek.
Hazine, bu hafta düzenleyeceği 6 ihaleden ilk ikisini bugün düzenleyecek. Hazine, 4 yıl vadeli sabit kuponlu tahvili yeniden, 5 yıl vadeli TLREF'e endeksli tahvili ilk kez ihraç edecek. Bir önceki 4 yıllık sabit kuponlu tahvilde ortalama bileşik faiz yüzde 18.62 seviyesinde gelmişti.