Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dolunay Soysert kimdir? Elimi Bırakma oyuncusu Dolunay Soysert kaç yaşında?

        Dolunay Soysert, 25 Mart 1973'de Adana'da doğmuştur. TRT'de yayınlanan Elimi Bırakma dizisiyle ekranların sevilen yüzü olmuştur. Peki, Elimi Bırakma dizisiyle gündeme gelen Dolunay Soysert kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

        DOLUNAY SOYSERT KİMDİR?

        Dolunay Soysert, 25 Mart 1973'de Adana'da doğmuştur.Ortaokul ve lise eğitimini Özel Moda Koleji'nde bitirmiştir. İstanbul ÜniversitesiSanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat MerkeziTiyatro Bölümü mezunudur. İstanbul Şehit Tiyatroları'nda çalışmıştır. Kamerayla ilk tanışması Cumhuriyetfilminde Latife Hanım'ı canlandırmasıyla olmuştur.Daha sonra Nebraska Üniversitesi, Dramave TiyatroBölümü'nü bitirmiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nden döndükten sonra Sultan Makamıve Omuz Omuza dizilerinde rol almıştır. Tiyatro sahnesinde Buluşmaadlı oyunda Marilyn Monroe'yi veAyşeMüzikalindeAyşe karakterini canlandırmıştır. Akıllarda kalan rolü Bir İstanbul Masalıadlı dizide canlandırdığıDeryakarakteri ve Özgü Namalile birlikte 'Bebeğim' adlı dizide canlandırdığıLeylakarakteridir. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun ilk oyunu olan ve on bir oyundan oluşan Can Tarlasıadlı oyunda yer almıştır.

        26. Uluslararası İstanbul Film Festivalindeaçılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcuile 19. Ankara Uluslararası Film Festivalinde açılış töreni sunuculuğunu Emre Karayelile yapmıştır. Dünyanın en büyük buz gösterisi topluluğu olduğu düşünülen Holiday On İce'ın sunumu, ünlü çocuk romanı Peter Panhikâyesinin Türkçe dublajında yer almıştır. 14. Krat TV Video Müzik Ödülleritöreninin sunuculuğunu yapan Soysert, Sinan Tuzcu ile beyaz eşya reklamında, İlker Aksumile kredi kartı reklamında, bir GSM şirketi reklamında da Aysel rolünü oynadı. Adanalıdizisine dahil oldu. Ardından TRT1'de yayınlanan Başrolde Aşkadlı dizide rol almıştır. Almanya'da oyuncu eğitmenliği de yapmıştır. AKUT'un 20. yılı için hazırlanan ''Sesimi Duyan Var'' sloganıyla gösterilen videoda gönüllü olarak yer alıp, eşiyle araba kazası geçirmiş bir kazazedeyi canlandırmıştır. 9 Temmuz 2006'da oyuncu Sinan Tuzcu ile evlenmiştir. 2016 yılında evlilikleri sonlanmıştır.

        REKLAM

        ELİMİ BIRAKMA DİZİSİ

        Dolunay Soysert, Elimi Bırakma dizisinde Sumru Güneş'i canlandırıyor. Bu karakter,Mantık kadınıdır. Duygularının onu yönetmesine asla izin vermez. Yoksulluktan geldiği için parayı ve gücü sever. Adeta esiridir. Kendi öz kızını bile bu konuda kullanabilecek bir kadındır. İki evlilik yapmıştır. Kocasının iflası ve yangında ölü çıkması ardına kocasının çocuklarıyla ilişkisini keser. Bunun asıl sebebi sigorta şirketinden alacağı paradır. O parayı kızının hayatını garanti altına almak için harcayacaktır.

        İstediği şeyi elde etmek konusunda hırslıdır. Gözünü karartıp hedefine odaklanır. Kızı Cansu’nun Cenk ile evlenmesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır!

        DOLUNAY SOYSERT'İN FİLMOGRAFİSİ

        KaygısızlarSekizinci Saat 1995Çılgın Bediş1996Baskül Ailesi 1997-1998CumhuriyetSalkım Hanımın TaneleriZor AdamBir İstanbul Masalı 2003 (60. bölüm-67.bölüm arası ressam Derya)Kalbin Zamanı2004Omuz Omuza 2004Yürek ÇığlığıTövbeİlk Aşk2006 Mavi Gözlü Dev 2007Orada 2009Benim Annem Bir Melek 2008-2010Veda2010Adanalı2010Başrolde Aşk 2011-2012Kayıp2013-2014Sultan Makamı2003-2004Urfalıyam Ezelden 2014Son Çıkış 2015Muhteşem Yüzyıl 2014Seddülbahir 32 Saat2015Çifte Saadet 2016Bana Sevmeyi Anlat 2016
        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ