Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünya, artık ‘Nasıl Bir Ekonomi’ oldu - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Türkiye'nin köklü ekonomi yayınlarından Dünya Gazetesi bugün son sayısını çıkardı. Dünya çalışanları tarafından 'Zorunlu bir veda; yeni bir başlangıç' başlığıyla yapılan açıklamada gazetenin isim hakkı anlaşmasının uzatılamadığı bildirildi. 21 Kasım'dan itibaren yola 'Nasıl Bir Ekonomi' ismiyle devam edileceği bilgisi verildi.

        Bugünkü sayının ilk sayfasında ve dunya.com'da şu açıklama paylaşıldı:

        "Zorunlu bir veda; yeni bir başlangıç…

        Her yolculuğun son bulduğu bir durak var... Bizler de nihayet bir yolun sonuna geldik… İstemeyerek ve elimizde olmayan nedenlerle… Türkiye’nin tek ekonomi gazetesini her gün sizlere doyurucu bir içerikle, tarafsız, objektif ve dürüst bir yayıncılık anlayışıyla ulaştırma çabamızı, 'çalışanların' DÜNYA ailesi olarak elinizdeki bu sayı ile noktalıyoruz. DÜNYA’nın sıradışı bu son yolculuğunun en yakın tanıkları, hiç kuşkusuz sizlersiniz...

        Hatırlayacağınız gibi, uzun süreli sıkıntılı bir sürecin ardından kapanma noktasına gelen bu değerli markayı kurtarmak ve işimizi korumak amacıyla, bundan tam üç yıl önce bu yola çıktık. Çalışanlar olarak her türlü maddi ve manevi fedakarlığı baştan göze aldık ve duayen gazeteci merhum Nezih Demirkent’in mirası DÜNYA’yı birlikte döndürmeye karar verdik; satın alma vaadiyle gazetenin isim hakkını kiraladık.

        REKLAM

        Sorumluluğumuz büyük, olanaklarımız son derece kısıtlıydı. Yılmadık; kendi gazetemiz olarak sahiplendiğimiz DÜNYA’yı her gün aynı heyecan ve titizlikle sizlere ulaştırmak için adeta gecemizi gündüzümüze kattık. Basın tarihinde belki de eşi bulunmayan örnek bir model yarattık. Ve gururla ifade ediyoruz ki, DÜNYA’nın itibarını ve marka değerini, başladığımız dönemin katbekat üzerine taşıdık.

        Bu zor ve sıkıntılı süreçte en büyük desteği sizden aldık; benzersiz dayanışmayı siz değerli okuyucularımızdan gördük. Yakın desteğiniz ve bize büyük bir güç veren dayanışmanız olmasaydı, ülkemizin ve medyanın içinde bulunduğu koşullarda, bu zor yolculuk muhtemelen ilk yılını bile tamamlayamazdı. Bu vesileyle tüm okurlarımıza, bize olan inançları ve olağanüstü destekleri için sonsuz teşekkür ediyor, şükranlarımızı ve minnettarlığımızı sunuyoruz. Nihayet, mevcut sözleşmenin ilk üç yıllık döneminin sonuna geldik. Umudumuz ve dileğimiz DÜNYA adıyla birlikte yürümekti. Ancak yenileme süreci, fedakarlık sınırlarını zorlamamıza rağmen maalesef çıkmaza girdi. Önceki sözleşmenin ruhuyla bağdaşmayan ve sürdürülebilirliği olanaksız kılan koşullarla karşı karşıya kaldık. Devamla, son anda tarafımıza iletilen ihtarname ile sözleşmenin yenilenmeyeceği bilgisini aldık."

        'EKONOMİYİ BİRLİKTE İZLEYECEK, BİRLİKTE YORUMLAYACAĞIZ'

        "Bu durumda tek seçeneğimiz kaldı; kendi yolumuzu çizmek… “Çalışanların gazetesi” deneyiminden aldığımız cesaretle, yeni bir yayınla devam etme kararını verdik. Uzun yıllar emek verdiğimiz, sıkı bir aidiyet bağı oluşturduğumuz DÜNYA’dan kopmak kolay olmadı. Elbette içimiz buruk… Ama yeni bir yol açmak kaçınılmaz hale gelmişse, heyecanımızı kırgınlıklarımızın üstüne taşımalıydık…

        Ve bir son-bir başlangıç diyerek yeni bir yola çıktık. DÜNYA’ya hayat veren ekip olarak aynı ilke ve anlayışla 21 Kasım Pazartesi gününden başlayarak kaldığımız yerden “Nasıl Bir EKONOMİ” adıyla yolumuza devam edeceğiz. Yine aynı ekip ve aynı çizgiyle her gün sizlerle birlikte olma çabası, gayreti ve daha iyisini sunma heyecanıyla gazetemizi sizlere ulaştıracağız. Ekonomiyi birlikte izleyecek, birlikte yorumlayacağız.

        İlkeli ekonomi yayıncılığı dünyasında attığımız bu yeni adımda en büyük desteği yine sizlerden, okurlarımızdan alacağımıza inancımız tam…

        Birlikte yolumuz açık olsun!"

        DÜNYA GAZETESİ'NİN İMTİYAZ SAHİBİNDEN AÇIKLAMA

        Öte yandan Dünya Gazetesi'nin imtiyaz sahibi olan Dünya Süper Veb Ofset AŞ tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

        Açıklama şöyle:

        1. İmtiyaz sahibi olduğumuz Dünya Gazetesi, Dünya Ekonomi Politika, www.dunya.com, Dünya Execuite, Dünya Kitap, Dünya Tekno ve İhracatın Yıldızları markalarımız için NBE Medya Yayın Basım AŞ ile 2019 yılında imzalanmış olan marka kiralama sözleşmesi 18/11/2022 tarihinden itibaren son bulmuştur.

        2. Dünya markasının kurucusu Sayın Nezih Demirkent'in yaşamı ve meslek hayatı süresince gözettiği etik değerler çerçevesinde, sözleşme süresinin dolmasıyla birlikte, uzun yıllardır olduğu gibi "Dünya" çatısı altında tarafsız, doğru ve dürüst gazeteciliğe devam edileceği açıklanmıştır. Bu doğrultuda Dünya gazetesi yayın hayatına devam etmektedir.

        3. Dünya markasının devamlılığı hakkında kasıtlı olarak oluşturulan, gerçek dışı yayın ve haberler karşısında doğruları aktarmak ve kamuoyunu aydınlatmak gerekmiş, bu nedenle tarafımızca hem Dünya Gazetesi'nde hem de farklı yayın organlarında bu husus defaten açıklanmıştır.

        4. Markamız "Dünya çalışanlarının veda ettiği", "Dünya Gazetesi'nin NBE isimli bir yayına dönüştüğü" yönündeki gerçeğe aykırı, kamuoyunu bilinçli olarak yanıltan ve Dünya markasına doğrudan doğruya yayın yolu ile saldırı oluşturan haksız fiillerle karşı karşıya kalmıştır.

        5. Doğru ve tarafsız habercilik "Dünya" çatısında yaşamaya devam edecek, güçlü, özgün, objektif habercilik anlayışıyla Dünya Gazetesi'nin yayın hayatı kendi kadrosu ile her zamanki gibi kesintisiz sürdürülecektir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ