Mısır'da düşen Rus yolcu uçağından 'kurtulan yok'
Mısır'ın tatil kenti Şarm El Şeyh'ten Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek için havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus-321 tipi yolcu uçağı, kalkışından 23 dakika sonra bilinmeyen bir nedenle düştü. IŞİD'in Sina kolu saldırıyı üstlendi, ancak yetkililer bu iddiayı yalanladı
ABONE OLMısır’ın Sina Yarımadası’nda dün sivil havacılık tarihinin büyük kazalarından biri yaşandı. Kazanın nedeni belirlenemezken, uçağın düştüğü bölgenin yakınlarında faaliyet gösteren IŞİD’e bağlı terörist gruplar, uçağı roketle düşürdüklerini öne sürdü. Ancak Rus ve Mısırlı yetkililer bu iddiayı yalanladı.
Rusya’nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın tatil kenti Şarm El Şeyh’ten dün, yerel saatle 05.58’de (TSİ 06.58) havalanan Rus Metrojet Havayolları’na ait Airbus 321 tipi yolcu uçağı, kalkıştan 23 dakika sonra, yerel saatle 06.21’de, Sina Yarımadası’nın kuzeyinde düştü. El Ariş kenti yakınlarındaki dağlık bölgeye düşen uçaktaki 217 yolcu ile 7 mürettebattan kurtulan olmadı. Rus yetkililer, hayatını kaybedenlerden 214’ünün Rus, 3’ünün Ukrayna vatandaşı olduğunu açıkladı. Yolcuların 138’inin kadın, 25’inin ise çocuk olduğu belirtildi.
Kazanın ardından Mısırlı yetkililer, İsrail’in yardımıyla enkazın yerini kısa sürede tespit etti. Yapılan aramalarda, ölenlere ait çok sayıda “çalar halde” cep telefonu bulundu. Kurtarma ekipleri, uçağın burun üstü düştüğünü ve alev aldığını, parçaların 5 kilometre çapında bir alana yayıldığını tespit etti. Cesetlerin bazıları kemerleri bağlı olarak koltuklardaydı. Airbus 321 tipi uçağın, kalkıştan sonra 9 bin 450 metre irtifaya çıktığı ancak Sina Yarımadası’nın ortasındayken 1 dakika içinde bin 500 metre birden alçaldığı ve radardan kaybolduğu belirlendi.