Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Paris’in kuzey banliyösü Argenteuil'de 6 gün önce gözaltına alınan 34 yaşındaki Fransız vatandaşı Reda Kriket ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen başsavcı Molins, zanlının kaldığı evde yapılan aramada çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildiğini belirterek, ‘’Eli kulağındaki bir saldırı son anda engellendi’’ ifadesini kullandı.

Zanlının tam olarak nereye terör saldırısı düzenleme planı içinde olduğunun belirlenemediğini aktaran Fransız başsavcı, Kriket’in, ''terör örgütüne üye olmak ve terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu'' gerekçesiyle tutuklu yargılanmasına karar verildiğini aktardı

Kriket’in evini “modern bir laboratuvara” benzeten Molins, “Şüphelinin dairesinde yapılan aramada Hırvat malı bir makineli tüfek, 5 Kalaşnikof tüfek, göz yaşartıcı gaz spreyi, 1 kilodan fazla endüstriyel patlayıcı ve büyük miktarda mühimmat ele geçirildi” diye konuştu.

SABIKA KAYDI VAR

Fransız polisinde hırsızlıktan sabıka kaydı bulunan zanlı Reda Kriket'in, 29 Temmuz'da Brüksel'de gıyabında yargılandığı Suriye'ye savaş için insanların götürülmesiyle ilgili davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı biliniyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ