Dışişleri Bakanlığı'ndan Birleşmiş Milletler'e cevap
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin'in BM birimlerinin Güneydoğu Anadolu Bölgemizi ziyaret taleplerine olumlu yanıt verilmediği yönündeki ifadelerinin kabul edilmesi mümkün değildir" dedi
ABONE OLDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin’in, BM birimlerinin Güneydoğu Anadolu Bölgemizi ziyaret taleplerine olumlu yanıt verilmediği yönündeki ifadelerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, insan hakları alanında faaliyet gösteren uluslararası kuruluşlarca rahatlıkla ziyaret edilebilmektedir" dedi.
Bilgiç, bir soruya verdiği yanıtta, Hüseyin’in, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki terörle mücadele operasyonları ve BM heyetlerinin ülkeyi ziyaretlerine dair yaptığı açıklamaların son derece yanlı bir bakışla kaleme alındığını ve üzüntüyle karşılandığını bildirdi.
Sözcü Bilgiç, Türkiye’nin PKK, DAEŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki vatandaşların en temel hakkı olan yaşam haklarının korunması ve kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla yürüttüğü terörle mücadelede operasyonlarındaki "özgürlük-güvenlik" dengesinin sağlanması için azami özeni gösterdiğini vurguladı.
Terörle mücadelede tüm tedbirlerin yasal çerçevede alındığına işaret eden Bilgiç, şunları kaydetti: