HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ
ABD'nin Avrupa'da kurduğu ve radar üssü de Türkiye'de yer alan füze kalkanı ile ilgili tartışmalar sıcaklığını korurken, Washington'dan yeni ve yine çok tartışılacak bir hamle geldi.
ABD Savunma Bakan Yardımcısı Medelyn Creedon, Ortadoğu ve Uzak Asya'da iki yeni füze kalkanı daha kurmak istediklerini açıkladı. Füze Savunma Ajansı'nın yıllık toplantısında konuşan Creedon, bu kapsamda biri Japonya ve Avustralya diğeri de Japonya ve Güney Kore ile olmak üzere iki ayrı üçlü diyalog sürecinin başladığını belirtti.
KÖRFEZ ÜLKELERİYLE İŞBİRLİĞİ
Füze kalkanının Ortadoğu ayağı ise Körfez ülkelerinde gerçekleştirilecek. Creedon, projenin Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Katar, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin oluşturduğu Körfez İşbirliği Konseyi ile Washington yönetiminin işbirliği çerçevesinde gerçekleşeceğini belirtti.
Creedon yeni füze kalkanlarının, Avrupa'da hali hazırda kurulu olanla uyumlu olacağını da belirtti.
RUSYA VE ÇİN KARŞI ÇIKACAK