Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Papa ile Trump arasında söz düellosu

        Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francisco, ABD'de Cumhuriyetçi Partinin iddialı başkan aday adaylarından Donald Trump'ın Hrıstiyan olmadığını öne sürerken, Trump ise bir dini liderin, bir kişinin inancını sorgulamasının utanç verici olduğunu söyledi.

        Katoliklerin ruhani lideri Papa, Meksika’ya gerçekleştirdiği bir haftalık seyahatinin dönüş yolunda, bu seyahatini takip eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.ABD’de bu yıl yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi partinin adayı olabilmek için yarışan ve göçmenlere, Müslümanlara yönelik sert mesajlarıyla büyük tepki çeken, Papa’yı fazla siyasileşmekle eleştiren emlak kralı Donald Trump’a, Papa’dan cevap geldi.

        İSİM VERMEDEN SERT ELEŞTİRDİ

        ABD'deki Başkanlık seçimlerinde Katoliklerin kimi destekleyecekleri yönünde baskı yapmak istemediğini belirten PapaFrancisco, başkan adaylarından Trump'ı isim vermeden sert şekilde eleştirerek, "Nerede olursa olsun köprüler yerine sadece duvarlar inşa etmeyi düşünen insan, Hıristiyan değildir. Bu, İncil’de yok. Oy verip vermeme konusuna ben girmiyorum. Sadece, bu kişi, Hıristiyan değildir diyorum" dedi.

        Seçimlerde, Trump'ın görüşlerine sahip birine ülkedeki Katoliklerin oy verip, veremeyeceği hakkında ne düşündüğü sorusuna da ruhani lider, "Buna girmeyeceğim. Sadece, böyle şeyler söyleyen birinin Hristiyan olmadığını söylüyorum. Sözleriyle neyi kastettiğine bakmalıyız ve bu konuda şüpheliyim" yanıtını verdi.

        TRUMP:TAM BİR REZALET

        Papa'nın kendisiyle ilgili sözlerine karşı sertliğini sürdüren Trump da “Bir dini liderin, bir kişinin inancını sorgulaması utanç verici" dedi. Trump sözlerinde, Papa’ya yüklenmeyi sürdürerek, "DAEŞ, Vatikan'a saldırdığında ki DAEŞ'in hedefi olduğunu herkes biliyor; size söz veriyorum Papa sadece Donald Trump'ın başkan olmasını umacak ve bunun için dua edecek" diye konuştu.

        “Bir dini liderin, bir insanın inancını sorgulaması tam bir rezalet” diyen Trump, “Ben Hristiyan olmaktan gurur duyuyorum ve başkan olarak Hristiyanlığın sürekli saldırı altında olmasına izin vermeyeceğim” diye konuştu.Papa’nın siyasi bir figür olduğunu söyleyen Trump, Meksikalı göçmenlerin adının hep uyuşturucu ve suçla anıldığını savunarak “Ülkemizin problemlerini anladığını sanmıyorum” dedi.

        SINIRA DUVAR ÖRECEK

        Servetini baba mirasından ve gayrimenkul ticaretinden kazanan Donald Trump, katıldığı televizyon programlarındaki ırkçı söylemleri ve başkanlık yarışına girer girmez Meksikalılar ve Müslümanlara yönelik ırkçı açıklamalarıyla tanınıyor.

        Trump, eğer başkan seçilirse ABD’nin tüm güney sınırına duvar çekip Meksikalıların girmesine engel olacağını söylüyor. Trump ayrıca 8 Kasım’daki seçimi kazanırsa ülkedeki milyonlarca yasa dışı göçmeni sınır dışı edeceğini açıkladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ