Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Brüksel'deki saldırıları kim üstlendi?

        Reuters: DAEŞ, Brüksel'de gerçekleşen saldırıları üstlendi.

        DAEŞ terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Amak Haber Ajansı, "DAEŞ militanları, Brüksel'deki havalimanı ve metro istasyonunda bombalı eylemlerini gerçekleştirdiler." diye bildirdi.

        Reuters'ın haberine göre hem havalimanında hem de metrodaki saldırılar patlayıcı yelekler kullanılarak gerçekleştirildi.

        ALMANYA'YI DA TEHDİT ETTİLER!

        Bu arada Avrupa Brüksel’de meydana gelen terör olaylarının şokunu yaşarken, DAEŞ Almanya’yı da tehdit etti. Bild Online’da yer alan habere göre, DAEŞ hem Belçika’yı hem de Almanya’yı yeni saldırılar konusunda tehdit etti. Haberde "abo_omar_170" adlı Twitter hesabından Fransızca yapılan paylaşımda,"Siz bizi doğuda bombalıyorsunuz, bu yüzden biz de sizi batıda bombalıyoruz. Göze göz, dişe diş" ifadelerinin yer aldığı paylaşıldı. Sözkonusu hesaptan başka bombaların da patlatılacağı duyurulurken,"Daha çok bombaya ve ölüye hazır olun. Yakında Almanya’da!" deniliyor.

        "abo_omar_170" adlı twitter hesabının arkasında terör örgütü DAEŞ’in olduğunu düşünen terör uzmanları, cuma günü yakalanan Paris saldırılarının liderlerinden Salah Abdeslam ile bağlı kişilerin olabileceği üzerinde duruyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ