Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan Böhmermann´a bir dava daha

        Alman ZDF kanalında yayınlanan "Neo Magazin Royale" adlı programda okuduğu şiirde Cumhurbaşkanı Erdoğan´a hakaret ettiği için hem Türkiye, hem de Erdoğan´ın bireysel olarak dava açtığı komedyen Jan Böhmermann´a bir dava daha geliyor.

        Bild gazetesinin bildirdiğine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın avukatı Michael-Hubertus von Sprenger, Böhmermann hakkında bir dava daha açmaya hazırlanıyor.

        "ERDOĞAN BÖHMERMANN'I SUSTURMAK İSTİYOR"

        Haberde yeni davanın, Böhmermann´ın söz konusu şiiri bir daha okumasının engellenmesi amacıyla açılacağı yer aldı. "Erdoğan Böhmermann´ı susturmak istiyor" diye yazan gazete, Böhmermann´ın söz konusu şiiri bir daha okumayacağına dair taahhütte bulunmadığı için, Erdoğan´ın avukatı Michael-Hubertus von Sprenger´in mahkemeye gitmekten başka yol kalmadığını söylediğini aktardı. Davanın ihtiyati tedbir kararı almak amacıyla Nisan ayı sonuna kadar açılacağına yer veren gazete, davanın hangi kentte açılacağı konusunda avukatın henüz kesin karar vermediğini duyurdu. Söz konusu yayın Almanya genelinde izlendiği için davanın da Almanya´nın herhangi bir kentinde açılabileceği belirtiliyor.

        Jan Böhmermann hakkında Mainz Savcılığı tarafından biri Türkiye´nin resmi başvurusu, diğeri ise Cumhurbşkanı Erdoğan´ın bireysel başvurusu üzerine soruşturma yürütülüyor.

        PROGRAMINA ARA VERDİ

        Öte yandan ZDF kanalı Jan Böhmermann'ın, programına 12 Mayıs'a kadar ara verdiğini duyurdu.

        Böhmermann, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, 3 yıldır yaptığı programa, dinlenmek istediği için 12 Mayıs'a kadar ara verdiğini bildirdi.

        ZDF kanalının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Jan Böhmermann ve prodüksiyon firması btf'nin programa 12 Mayıs'a kadar ara verme kararına saygı duyulduğu ifade edildi.

        Alman hükümeti, okuduğu şiirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden komedyen Jan Böhmermann hakkında, yargılanması talebiyle hukuki süreç başlatılmasına onay vermişti.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin’de dün yaptığı açıklamada, Böhmermann hakkında hukuki süreç başlatılması konusunda koalisyon ortakları içinde farklı görüşlerin bulunduğunu, ancak sonuçta buna onay verilmesinin kararlaştırıldığını belirtmişti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ