Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya’dan anlaşma uyarısı

        GAZETE HABERTÜRK

        Almanya Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU/CSU) Grup Başkanı Volker Kauder, Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan siyasi gelişmelerin, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında imzalanan ve 1 Haziran itibarıyla yürürlüğe giren sığınmacı geri kabul anlaşmasını etkilemeyeceğini söyledi.

        Alman Welt am Sonntag Gazetesi’ne konuşan Kauder, Türkiye’deki olayların sığınmacı anlaşmasını işlemeyecek hale getirme ihtimalinin olmadığını söyledi. Kauder, “Türkiye ile varılan anlaşmanın feshedilmesini isteyenler, sığınmacı sayısı ile Akdeniz’de boğulanların artacağını da dikkate almalı” diye konuştu.

        Kauder ayrıca AB’nin Türkiye ile müzakereleri durdurmasına karşı olduğunu söyleyerek “Ortalık yatıştıktan sonra Türkiye ile ilişkiler gözden geçirilebilir” dedi.

        CDU Grup Başkanı, Türkiye’nin anlaşma şartlarını yerine getirmeden vize serbestisine kavuşmayacağını söylerken, anlaşmaya göre vize muafiyetibeklenen sürede sağlanamazsa, Türkiye’nin geri kabul anlaşmasını fesih hakkı bulunuyor.

        ‘TÜRKIYE’NIN ISTIKRARSIZLAŞMASI AB’NIN ALEYHINE OLUR’

        Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye’deki siyasi istikrarsızlığın, Avrupa’ya sığınmacı akınına neden olacağını savundu. Macar televizyonunda konuşan Başbakan Orban, “Türkiye’deki istikrar, ülkemiz için en çok istediğimiz şey. Türkiye istikrarsızlaşırsa, on milyonlarca sığınmacı AB’ye gelir” diye konuştu.

        Orban ayrıca İngiltere’nin AB’den çıkma kararının, AB’yi zayıflattığını söylerken, “Ayrılık kararı, AB’yi bölgesel bir güç olma konumunda geriletti. AB artık kendini kandırmaktan vazgeçmeli” dedi.

        Orban ayrıca, “İslam değil, Brüksel’deki bürokratlar bizim önümüzü tıkıyor. Brüksel bize, bizim uygun olduğunu düşündüğümüz şekilde hareket etme izni verse, İslam’ı idare edebiliriz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ