Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Bulgaristan'da Türk partisi DOST, seçimlerin iptalini istiyor

        Bulgaristan'da Türklerin kurduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar Partisi (DOST), pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin iptal edilmesini istiyor.

        Bulgaristan'da geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen erken genel seçimlerinin iptalini isteyen DOST Partisi, seçimlerin adil ve şeffaf bir ortamda Anayasa ve Seçim Yasası'na uygun yapılmadığını savundu.

        DOST Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan başkent Sofya'da düzenlediği basın toplantısında, seçimlerin iptali için Başsavcı Sotir Tsatsarov'a dilekçe yazdıklarını belirterek, Bulgaristan vatandaşlarının seçme hakkının engellendiğini kaydetti.

        Bulgaristan'a oy kullanmak için gelen Türkiye'deki Bulgar vatandaşlarının sınırda karşılaştıkları aşırı milliyetçilerin engellemelerine de değinin Mestan, oy kullanmak için gelen vatandaşların geçişine izin verilmemesinin anayasaya aykırı olduğunu ve ceza kanununa göre suç teşkil ettiğini vurguladı.

        REKLAM

        Mestan, "Aldığımız 100 bin oyun her biri Bulgar demokrasisi için bir katkıdır. Çünkü o oylar, tüm baskılara rağmen, DOST'u destekleyen cesur Bulgaristan vatandaşlarının oyudur. Partimiz ve seçmenlerimiz sadece siyasi oluşumlar tarafından değil, devlet kurumları tarafından da baskı gördü" dedi.

        Mestan, kendilerine yönelik geniş çaplı bir kampanya yürütülmemiş olmasının parlamentoya milletvekili göndermek için aşılması gereken yüzde 4'lük barajı geçmelerine engel olduğunu vurguladı.

        "DOST'UN YASAKLANMASINI İSTİYORLAR"

        DOST Partisi, Türkiye'deki seçmenlerin çeşitli engellemelerle karşılaşmış olmasını yargıya taşıyacağını duyururken ABV Partisi ise DOST'un yasaklanmasını istedi. ABV lideri Konstantin Prodanov, DOST'un anayasaya aykırı bir siyasi oluşum olduğunu belirterek, yasaklanması isteği ile başsavcılığa başvuracaklarını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ