Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Sonunda güneş sistemi aşıldı

        1977 yılının 5 Eylül günü uzayın derinliklerine seyahat etmesi için gönderilen Voyager 1, gönderiliş amacını 35 yıldan fazla bir süre sonra bugün itibariyle gerçekleştirdi.

        Amerikan Uzay Araştırmaları Derneği NASA’nın açıklamasına göre, ilk defa insan yapımı bir araç güneş sistemimizi aşarak derin uzaya ulaşıyor.

        35 yıldır uzayın karanlıklarında saniyede 17.26 kilometre hızla hareket eden Voyager1, sonunda güneş sistemimizin heliosfer katmanını aşabildi.

        Öncelikli olarak, uzak gezegenler olan Satürn, Uranüs, Neptün ve Jüpiter hakkında insanlığın çeşitli bilgiler elde etmesini sağlayan Voyager ‘in üzerinde de altın bir plaka ve o plaka üzerinde Leonardo da Vinci’nin de bazı çizimlerinin olduğu görseller bulunuyor.

        Birçok Dünya dilinde selam taşıyan ses cihazının yanında, insanlığın “Eğer uzayda bizden başka canlı formları varsa” diyerek Voyager1’e yüklediği mesajlar arasında Türkçe olarak ‘Merhaba Sevgili Dostlarımız’ mesajı da bulunuyor.

        Voyager 1'den sorumlu bilimadamı Edward Stone, açıklamasında ''33 yıl önce uzaya fırlatılan bu aracın halen çalışıyor olacağını ve birbirinden ilginç bilgiler yollamaya devam edeceğini kimse tahmin edemezdi.'' diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ