Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünyanın dört bir yanından depremle ilgili ilginç inanışlar
        1

        LETONYA

        Drebkuhls adında bir tanrı, göklerde yürürken Dünya’yı kollarında taşır. Kötü bir gün geçirdiğinde, yükünü biraz hareket ettirir ve Dünya sallanır.

        2

        MEKSİKA

        Meksika'da, Hintli bir iblis olan El Diablo, kendisi ve iblis yandaşları Dünya'da sorun çıkarmak istediklerinde uzun bir yol kat etmek zorunda kalmamaları için yerde dev yarıklar açar.

        3

        SİBİRYA

        Dünya, Tuli adlı bir tanrı tarafından sürülen bir kızağın üzerinde durur. Kızağı çeken köpekler pirelendiği zaman kendilerini kaşıdıklarında deprem olur.

        4

        ROMANYA

        Dünya; inanç, umut ve hayırseverliğin ilahi sütunları üzerine kuruludur. İnsanların eylemleri direklerden birini zayıflatınca, yer sarsılır.

        5

        YENİ ZELANDA

        Genç bir kadın olan Toprak Ana'nın karnında bir bebek yaşar ve bebek gerinip tekmelediğinde depremlere neden olur.

        6

        MOZAMBİK

        Dünya yaşayan bir canlıdır ve insanların sahip olduğu aynı türden sorunlara sahiptir. Bazen ateş ve titreme ile hastalanır ve titrediğini hissedebiliriz.

        7

        MOĞOLİSTAN

        Dünya'yı yaratan tanrılar onu sırtında taşıması için bir kurbağaya verirler. Bu devasa kurbağa hareket ettiğinde, Dünya doğrudan onun hareket eden kısmının üzerinde sallanır.

        8

        AFRİKA

        Doğu Afrika: Taşın üzerinde duran bir inek boynuzlarından biriyle Dünya'yı dengede tutar ancak bazen boynu ağrımaya başladığında sinirlenerek, Dünya'yı diğer boynuzuna fırlatır.

        Batı Afrika: Dünya, bir çift dev tarafından tutulur. Gökyüzünü tutan kadın dev, eşine sarılmak istediğinde deprem olur.

        9

        KOLOMBİYA

        Dünya ilk yapıldığında, üç büyük tahta kirişe sıkıca dayanıyordu ama bir gün tanrı Chibchacum, Bogota ovasını su altında görmenin eğlenceli olacağına karar verdi. Bunun için ceza aldı ve Dünya'yı omuzlarında taşımak zorunda kaldı; bazen kızınca Dünya'yı tekmelediği için de depremler meydana geldi.

        10

        HİNDİSTAN

        Dünya, bir kaplumbağanın sırtında duran dört fil tarafından tutulur. Kaplumbağa da bir kobranın üzerinde dengede durur. Bu hayvanlardan herhangi biri hareket ettiğinde, Dünya titrer ve sallanır.

        11

        YUNANİSTAN

        Aristoteles'e ve ayrıca Henry IV adlı bir oyunda William Shakespeare'e göre, güçlü, vahşi rüzgarlar yerin altındaki mağaralarda tutulur ve kaçmak için mücadele ederlerken, depremler meydana gelir.

        Haberi Hazırlayan: Başak Kanık

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ