Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Dünyanın en sağlıksız diyeti uzmanlar tarafından açıklandı! Sakın bu diyeti yapmayın!
        1

        2022 yılı boyunca en kötü diyet listesinin başına oturan çiğ beslenme özellikle sağlık açısından tehlike barındırıyor.

        Yalnızca meyve, sebze ve filizlemiş tahıldan oluşan beslenme tüketiminde, pişirilmemiş ürünler tercih ediliyor. Ayrıca bu beslenme türünde işlenmemiş süt ve hayvansal ürünler oluyor. Özellikle sütün pastörize edilmeden tüketilmesi insan sağlığı için oldukça tehlikeli.

        2

        US News & World Report tarafından her yıl sağlık ve beslenme uzmanları bir araya geliyor ve popüler diyetleri insanların genel sağlık durumları, diyet türünün uygulanmasının ne kadar kolay olduğu, kilo verme süreci ve hastalık önleme potansiyelleri gibi birçok kriterleri göz önüne alarak değerlendiriyorlar.

        3

        ÇİĞ GIDALAR DÜŞÜK KALORİLİ OLDUĞU İÇİN DOYURMUYOR

        Bu yıl 24 adet diyet türü listede yer aldı. Uzmanlar en çok çiğ gıda tüketiminin en kötü diyet sırasında yer aldığını ve çiğ gıdaların, pişmiş gıdalara göre daha az kalori, protein içermesi nedeniyle düşük doyuruculuk düzeyine sahip olduğunu belirtiyor.

        4

        SÜRÜDÜREBİLİR OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

        Çiğ gıda tüketiminin sürdürebilir olmadığını söyleyen uzmanlar, uzun vadeli diyetlerin daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.

        5

        BARLAR SAĞLIKLI DEĞİL

        Ayrıca uzmanlar diyetlerde yapılan çok fazla kısıtlamanın kilo vermeyi zorlu hale getirdiğini söylüyor.

        Yüksek oranda işlenmiş takviye gıdalar ve barların ticari amaçlı kötü performans gösteren diyet ürünleri olduğunuda belirtiyorlar.

        6

        UZMANLARIN TAVSİYESİ AKDENİZ DİYETİ

        Tüm bunlara karşılık Akdeniz diyeti en yüksek puanı ve verimi gösteren diyetler arasında. Bu diyet türü yiyecek gruplarını dışlamıyor ve farklı yaşam tarzlarına uyum sağlayacak şekilde ayarlanabiliyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ