Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Düşündüğünüz kadar sağlıklı değil! İşte nedeni
        1

        İçerikler gerçekten sağlıklı olsa da uzmanlar, granolanın bel ölçülerimizden endişe duyanlar için en iyi seçim olmadığını söylüyor. Kayıtlı diyetisyen Andy De Santis, Global News'a şöyle konuştu: "Granola, bizim için oldukça iyi olduğuna inandırıldığımız ancak kilolarını kontrol etmeye çalışanlar için gerçekten sorunlu bir yiyecek olabileceğine inandırıldığımız bir yiyecek. " "Granola, çoğu durumda, tadı muhteşem olacak şekilde önemli miktarda yağ ve şeker eklenmiş basit bir yulaf ezmesidir, ancak size çok daha fazla kaloriye mal olur."

        2

        Granola, uzun bir antrenmana yakıt sağlamak için iyidir; günlük sabah koşuşturmacanız için değil!

        İnsanların granolayı "sağlıklı" olarak düşünmelerinin bir nedeni, geleneksel olarak son derece sağlıklı insanlar tarafından yenilmesidir. Yürüyüşçüler, koşucular ve diğer açık hava tutkunları, özellikle güçlü bir egzersiz için yakıt almak üzere bir kase 'nola' alırlar. Boston merkezli spor beslenme danışmanı ve kayıtlı diyetisyen Nancy Clark, Time'a şöyle konuştu: "Aktif insanlar için granola, kasları çalıştıran ve yoğun bir gün için enerji sağlayan bir karbonhidrat kaynağı olarak bilinir. " "Tahıllar atletik insanlar için kasları beslemek için mükemmeldir."

        3

        Eğer gerçekten de bugün aşılması gereken bir dağınız varsa, granola sabahınızı güçlü geçirmenin harika bir yoludur. Ancak, halsiz kanişinizi blokta dolaşmaya ikna etmeye hazırlanmak için bir kase granola yiyorsanız, Healthline'a göre muhtemelen 1/3 fincan başına 260 kalori içeren bir kahvaltı yapmanıza gerek yoktur.

        4

        GRANOLAYI AŞIRI YEMEK KOLAYDIR

        Her gün saatlerce egzersiz yapmayan bizler için granolanın harika bir seçenek olmamasının bir başka nedeni de kasenize önerilen porsiyon boyutundan çok daha fazlasını döküyor olmanızdır. Bunun nedeni granolanın daha hafif kahvaltı gevreklerinden çok daha yoğun olmasıdır, yani kasenizde o kadar fazla yer kaplamıyor gibi görünüyor, yani yemek yerken yapacağınızdan daha fazlasını boşaltacaksınız. Aslında, kaselere dökmek üzere hafif yoğunlukta, orta yoğunlukta ve yüksek yoğunlukta mısır gevreği verilen 124 tüketiciyle yapılan Tüketici Raporları testinde, yüksek yoğunluk seçeneği için ortalama taşma oranının yüzde 292 olduğu ortaya çıktı.

        5

        Bu sonuçlar diğer beslenme uzmanlarını şaşırtmadı. Kayıtlı diyetisyen Natalie Rizzo, PopSugar'a şunları söyledi: "Granolanın porsiyon boyutu yaklaşık 1/3 ila 1/2 bardaktır. Kahvaltıda sütle birlikte yerseniz, muhtemelen 2 bardak veya daha fazla yemiş olursunuz. " "Yeterli miktarda şeker ve kalori var, bu yüzden bu miktara sahip olmak sorunlu olabilir."

        6

        Ancak bu, kilerinizden granolayı yasaklamanız gerektiği anlamına gelmez. Rizzo, kasenin yanında granola yemek yerine, bu tatlı, tam tahıllı ikramın porsiyon boyutunu doğru bir şekilde porsiyonlara ayırmak için bir ölçüm kabı kullanmanızı ve ardından onu protein açısından zengin yoğutla karıştırmanızı önerir.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ