Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yemek Yapma Sadece bir miktar ekleyin: Usta köfteci sırrı açıkladı! İçi yumuşak ve iyi pişmiş lezzetli köftenin sırrı bu malzemede saklıymış
        1

        Köfte, elinizde bulunan yiyeceklere göre hazırlanabilen yiyeceklerden biridir, ancak her çeşit benzer bir içerik temeline sahiptir. Kıyma, otlar ve baharatlarla karıştırılır ve ardından ilave nem için bir sıvı eklenir. Bağlayıcı olarak yumurta kullanılır ve köftelere derinlik kazandırmak için bir tür ekmek kırıntısı veya kraker eklenir.

        Köfte karışımlarına sıvı eklenmesi söz konusu olduğunda, çok yönlülüğü, lezzet derinliği ve zenginliği nedeniyle sıklıkla süt kullanılır. Süt kullanılmadığında bir tabak kuru köfteyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

        2

        Süt, mükemmel derecede yumuşak köfteler üretmeye yardımcı olan belirli bir düzeyde nem ekler. Çoğunlukla ekmek kırıntısı püresi ve süt karışımı olarak görülen bir panad yapmak için bir veya iki damla ekleyin veya belirli bir miktar kullanın, bu becerikli süt ürünü, mükemmel yumuşak ve eşit şekilde pişirilmiş köftelerden oluşan bir tabak hazırlamanın anahtarıdır. Peki neden geleneksel köfte tariflerinde süt tercih edilen sıvı haline geldi?

        3

        SÜT NEMDEN FAZLASINI SAĞLAR

        Mükemmel köfteler için sıvının neden bu kadar önemli bir malzeme olduğunu anlamak kolaydır. Bu doyurucu atıştırmalıklarda sütün tek rolünün eti güzel ve nemli tutmak olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu kremsi, protein açısından zengin sıvı başka bir fayda sağlar. Ev yapımı köfte yaparken her ev aşçısının uyması gereken pek çok ipucu arasında, yüzde 80 et, yüzde 20 yağ oranında kıyma kullanılması tavsiye edilir. Eklenen yağ sadece ölçülemez bir lezzet sağlamakla kalmaz, aynı zamanda biraz ekstra yağla yapılan köftelerin de pişirme işlemi boyunca güzel ve nemli kalacağı kesindir.

        4

        Yüksek oranda yağ içeren kıymadan çekinmeseniz bile tam yağlı sütün lezzetli kıvamı her köfte tarifine zenginlik katar. Yağsız öğütülmüş tavuk veya hindi kullanmaktan hoşlanan ev şefleri, bu çok yönlü yemekte eksik yağ bileşenini tamamlamak için yumurta ve süt ürünlerine güvenebilirler.

        5

        Süt, lezzetli köfte yapımında en önemli bileşen gibi görünse de, köfte yapma sürecindeki önemli bir adım, köfteleri mükemmel şekilde yumuşak tutmak için süt ve ekmek kırıntılarından yapılmış bir tava kullanmaktır. Bu lapa benzeri karışım, toplar halinde yuvarlanmadan önce etin içine yavaşça karıştırılır. Sütünüz yeni bittiyse tam yağlı sütün yanı sıra diğer faydalı malzemelerle de tatmin edici bir panade yapabilirsiniz.

        6

        YETERLİ SÜT ALTERNATİFLERİNDEN BİRİYLE LEZZETLİ KÖFTELER YAPIN

        Ekşi krema, krema ve ayran gibi yalnızca yüksek yağlı seçenekleriniz varsa, bu malzemelerden birini etkili bir süt alternatifi olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, etkili bir panad yapmadan önce daha kalın alternatiflerin kıvamını inceltmek için biraz su veya et suyu eklemeniz gerekebilir.

        7

        Süt içermeyen köfte yapmak istiyorsanız bitkisel süt ekleyebilir veya fırında köfte için kullanmanız gereken zengin malzemeye yönelebilirsiniz: Et suyu! Zengin ve lezzetli et suyu hem nem hem de ekstra lezzet artışı sağlar. Elinizde yoksa su, ekmek kırıntısı ve yumurtayla yumuşak köfte yapabilirsiniz. Eti nemli ve lezzetli tutmak için yeterli su ve baharat kullandığınızdan emin olun.

        8

        Bu becerikli süt alternatiflerinden birini denerseniz önerilen et-yağ oranını kullanmak daha da önemlidir. Geleneksel süt hem nem hem de yağ sağladığından, daha yüksek oranda yağ içeren etin kullanılması, süt içermeyen bir alternatifteki olası kaybı telafi edecektir. Lezzetli ve yumuşak köftelere giden birçok yol var. Su ve et suyu, köfteleri pişirme işlemi boyunca nemli tutabilirken, sütün ekstra yağı ve lezzetli kıvamı, herhangi bir klasik köfte tarifine eşsiz bir karmaşıklık düzeyi katar.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ