Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın YÜKSELİYOR! Altın fiyatları bugün ne kadar, kaç TL artış gösterdi? SON DAKİKA: 22 Nisan güncel Altın fiyatları gram altın, çeyrek ve yarım altın fiyatı canlı takip ekranı - Altın Haberleri
        1

        Dün, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artışının masada olduğu ve yüksek enflasyon karşısında bankanın biraz daha hızlı hareket edebileceği sinyalini vermesinin ardından günü yüzde 0,3 azalışla 1.951,3 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,1 artışla 1.953,5 dolardan işlem görüyor.

        Analistler, Powell'ın açıklamaları ile tahvil piyasasında Fed'in temmuz ayına kadar yapacağı üç toplantıda da 50 baz puanlık faiz artışına gideceğinin fiyatlandığını belirterek, para politikalarına ilişkin yönlendirmelerin yakından izlenmeye devam edileceğini kaydetti.

        Bugün, dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini aktaran analistler, devam eden Ulsulararası Para Fonu (IMF) toplantıları kapsamında Avrupa ve İngiltere merkez bankaları başkanlarının açıklamalarının da yatırımcıların odağında olacağını bildirdi.

        Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.935 doların destek, 1.970 doların direnç konumunda olduğunu ifade etti.

        ANLIK ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        22 NİSAN ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

        Altın fiyatları, haftanın son gününde en çok merak edilip araştırılan ekonomik veriler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Son günlerde dalgalı seyreden altın fiyatları bugün düşüşe geçti. İşte güncel çeyrek altın ve gram altın fiyatları...

        2

        GRAM ALTIN FİYATI

        923,41

        926,77

        CANLI GRAM ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        SPOT ALTIN TL/GR FİYATI

        922,40

        922,56

        CANLI SPOT ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ