Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Karpuz Tüketmenin Faydaları Nelerdir? Karpuz Yemek Zayıflatır Mı, Faydaları Nedir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Bir porsiyon karpuzda 60 kalori vardır. Diyet listelerinin de önerisi olan karpuz günlük şeker ihtiyacımızın karşılar. Antioksidan özelliği de bulunur. İçinde birçok vitamin ve mineral barındıran bu meyve yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Düzenli Karpuz Tüketmenin Faydaları oldukça fazladır. İşte, Karpuz Yemek Zayıflatır Mı, Faydaları Neler? yazımızda cevaplarını bulabilirsiniz.

        Karpuzun Faydaları

        • İçinde C vitamini vardır, günlük vitamin ihtiyacımızı karşılar.
        • Vücudun tansiyonu kontrol etmesine yardımcı bir besindir.
        • Kanser hastalarının da tüketebileceği bir besindir.
        • Oksidatif stresi azaltır.
        • Antioksidan özelliği vardır.
        • Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Kabızlık ve hazımsızlık şikayeti olanlara iyi gelir.
        • Susuzluğu gidermeye yardımcı olur.
        • Cilt sağlı içinde faydalıdır.
        • Saçların güçlenmesini ve sağlıklı kalmasını sağlar.
        • Düzenli tüketimde kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
        • Afrodizyak etkisi vardır ve cinsel problemi olanlar için önerilen bir meyvedir.

        Karpuzun Zararları

        REKLAM

        Her besinin fazla tüketilmesi sakıncalıdır. Birçok faydası olan Karpuzun Zararları da vardır. Fazla tüketildiğinde şişkinlik, gaz ve ishal gibi sindirim problemleri yaşatabilir. Meyvelerin içinde bulunan fruktoz vardır. Fruktoz çok tüketilirse şişkinliğe neden olabilir ve içinde glisemik indeks olduğu için kan şekerini yükseltme ihtimali vardır. Şeker hastaları doktora danışmadan tüketmemelidir. Ayrıca aşırı tüketimde kan basıncı seviyesini düşürebilir.

        Karpuz Yemek Cinselliğe İyi Gelir Mi?

        Uzmanlar bazı besinlerde afrodizyak etkisi olduğunu söylüyor. Karpuz Yemek Cinselliğe İyi Gelir Mi sorusu merak konusudur. Afrodizyak etkisi yaratan besinler arasında karpuz da bulunmaktadır. Karpuzun beyaz kısmında sitrülin bulunur. Sitrülin viagradan daha etkili bir ilaç görevi görebilir. Aynı zamanda karpuz çekirdeği içindeki arjinin amino asiti cinsel işlev bozuklukları tedavisi için kullanılır.

        Okul Öncesi Çocuklar İçin Karpuz Yararlı Mı?

        Annelerin merak ettiği sorular arasında Okul Öncesi Çocuklar İçin Karpuz Yararlı Mı sorusu gelir. Karpuz sekizinci ayından sonra bebeklere dahil rahatlıkla verebileceğimiz bir meyvedir. İster püre şeklinde isterseniz de çekirdeklerini ayıklayarak verebilirsiniz. İçinde likopen ve betakaroten vardır. Bunlar sayesinde düzenli tüketildiğinde çocuklarınızın bağışıklığı güçlenir. Ayrıca iştah açıcı özelliğini de unutmamak gerekir. Alerjen bünyeye sahip olma ihtimalini düşünerek çocuklara gönül rahatlığıyla verebilirsiniz.

        REKLAM

        Karpuz Yemek Zayıflatır Mı?

        Şok diyetlerin içinde karpuz diyetini duymuşsunuzdur. Peki, Karpuz Yemek Zayıflatır Mı dediğinizi duyar gibiyiz. Bu sorunun cevabı aslında tahmin edilebilir. Karpuz diyet yapmasanız bile kilo almanıza engel olacak bir besindir. Çünkü kalorisi düşüktür ve yüksek su oranı olan bir meyvedir.

        Karpuz Fitness Sporu İçin Faydalı Mı?

        Yaz aylarının en çok tüketilen meyvesi olan karpuz spor yapanlarında tercih ettiği bir meyvedir. Kas ağrılarına iyi geldiği için ister direkt ister de suyunu spordan sonra içebilirsiniz. Spordan sonra kaslarınızın hızlıca toparlanmasını sağlayabilir ve kasların güçlenmesine katkı sağlar.

        Karpuz Hangi Hastalığa İyi Gelir?

        Antioksidan özelliği sayesinde vücutta biriken toksitleri atmamıza yardımcı olur. Düzenli tüketirsek içinde C vitamini olduğu için bağışıklımızı güçlendirir. Kan basıncını düşürür. Kanser, astım, kalp ve damar hastalıkları riskini düşürür. Lifli bir yapısı olduğu için bağırsakları çalıştırmaya yardımcı olur. Cilt sağlı açısında da önemlidir. Ölü hücreleri arındırarak pürüzsüz bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olur.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ