Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EHLİYET AFFI SON DURUM 2023 | Ehliyet affı çıktı mı, ne zaman çıkacak ve Resmi Gazete'de yayımlandı mı ve kimleri kapsıyor?
        1

        Ehliyet affı düzenlemesi kapsamında 2.5 milyona yakın sürücünün trafik ceza puanları silinirken 10 bin sürücünün de ehliyeti iade edilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen vergi affı düzenlemesiyle birlikte gündeme gelen ehliyet affını da içeren düzenleme Meclis'ten geçti. ehliyet affı son durum hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışında olanları kapsayan trafik ceza puanını doldurdukları için ehliyetlerine el konulan sürücülerin ehliyetlerinin iade edileceğini açıkladı. İşte, 2023 Ehliyet affı son dakika gelişmeleri....

        2

        EHLİYET AFFI ÇIKTI MI?

        Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ehliyet affı son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan 2 bin TL altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yapılandırılması, ehliyet affı ve sürücü ceza puanlarının silinmesine ilişkin kanun teklifin yasalaştığını açıkladı.

        3

        "EHLİYET AFFI YASALAŞTI!"

        Sürücü belgelerinin affının sağlayacak ehliyet ceza puanı affı düzenlemesi TBMM Genel Kurul'da kabul edildi. Ehliyet affı detaylarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Vergi dairesindeki tüm borçların yapılandırılması, 2 bin TL altındaki vergi borçlarının silinmesi, KYK borçlarının yapılandırılması, Ehliyet affı ile sürücü ceza puanlarının silinmesi gibi milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren teklif yasalaştı" ifadelerini kullandı.

        4

        EHLİYET AFFI NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

        Meclis'ten geçen ehliyet affı düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yasalaşarak yürürlüğe girecek.

        5

        CEZA PUANLARI SİLİNİYOR!

        Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışında kaynaklanan ceza puanları, yeni yasayla birlikte silinecek. Bu kapsamların dışında kalan ve ehliyet ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri iade edilecek.

        6

        10 BİNE YAKIN EHLİYETİN İADESİ SAĞLANACAK!

        Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan "Her konuda olduğu gibi bu hususta da vatandaşlarımızın gönüllerini rahatlatmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Yaklaşık 2 buçuk milyon sürücümüzün ceza puanının silinmesini ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesini sağlayacak düzenlemenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

        7

        EHLİYET AFFI KİMLERİ KAPSIYOR?

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın aha önce yaptığı açıklama şu şekildeydi, " Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz"

        8

        EHLİYET İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

        Ehliyet iadesinin yapılacağı tarihe ilkişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenleme, Resmi Gazete’da yayımlanmasının ardından yürürlüğe girerek yasalaşacak.

        Ehliyetlerine el konan sürücüler, sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ