Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Çeyrek altın fiyatları ne kadar? 22.04.2016 - Altın Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Piyasalarda açıklanan son veriler ve merkez bankalarının faiz kararları ile dolar küresel anlamda bir miktar zayıfladı. Bu zayıflamanın etkisi ve petrol fiyatlarının yükselişi ile spot altın piyasasında fiyatlar 1.270 dolara kadar ulaşıp son 5 ayın zirvesini görmüştü. Yaşanan artışta dış piyasalardaki likidite fazlasının da payı büyük.

        Spot altındaki yükselişlerin etkisi ile Kapalıçarşı'da da fiyatlar hareketlendi ve çeyrek altın 185 liranın üzerine ulaşırken gram altın ise 114 liranın üzerini test etti.Fiyatlarında yaşanan bu hareketliliği altın piyasası uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ile konuştuk.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        Altında yaşanan yükselişin tamamen dış piyasadan kaynaklandığını altını çizen Yıldırımtürk, Fed'in haftaya yapacağı toplantıda faiz artırmayacak olmasından alınan destek ile altın 5 ayın rekorunu kırdığını belirtti. Yıldırımtürk şöyle devam etti:

        "Fakat bu yükselişin ardından bugün kar satışları ile birlikte Mayıs ayında (bir sonraki toplantı) Fed'in faizleri artırma ihtimalinin güçlenmesi fiyatlanıyor ve altın bugün geriliyor. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın gevşek para politikasına ilişkin güçlü mesajları da altının düşüşünde etkili oldu"

        "FED'DEN FAİZ ARTIŞI GELENE KADAR FİYATLAR DALGALANIR"

        "Fed'in gelecek hafta faiz artırmayacağı fiyatlanmış durumda ama toplantı haftaya ve konunun hala masada olması altın piyasasını tedirgin ediyor. Fed faizlerini değiştirmediğini açıklayana kadar küçük dalgalanmalar olabilir. Beklenti gerçekleştikten sonra ise Mayıs ayında muhtemel bir faiz artışına ilişkin haberler geldikçe altında düşüş gözlenebilir. Bu düşüşte öncelikle 1.220 dolar seviyesi önemli, kırılırsa 1.200 dolara kadar çekilebilir"

        "120 LİRA SATMAK İÇİN ÇOK UYGUN"

        İç piyasadaki fiyatları da değerlendiren Yıldırımtürk, "Özellikle iç piyasada oluşan iyimser hava nedeniyle dolar fiyatları 2,80-2,85 aralığında dengelenmiş durumda. Küresel piyasaların Türkiye lehine gelişiyor olması, Rusya ile normalleşme yolundaki ilişkiler, Suriye'de zaman zaman delinse de ateşkesin sürmesi... Bu oluşan tabloda altın fiyatları tamamen dış piyasaya, yani spot altın fiyatlarına bağlı denebilir. Bu durumda haftaya kadar altın 110-115 lira aralığında kalır. Eğer 120 lirayı görürse bu yatırımcılar için çok iyi bir satış fırsatı. Hatta 117-118 lira bile satış için ideal."

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?

        "110 LİRANIN ALTINI GÖREBİLİR"

        "Düşmesi durumunda ise 110-108 lira alım denenebilecek seviyeler. Fed'den mayıs ayında bir faiz artışı gelme ihtimali güçlendikçe küresel piyasalardaki altın fiyatlarına paralel, içeride gram altın 110 liranın altını görebilir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ