Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar 3.62 TL'nin altına geldi - Döviz Haberleri

        Merkez Bankası'nın attığı adımların fonlama maliyetine yaklaşık 50 baz puan yükseliş olarak yansıyacağı hesaplanıyor.

        Bu adımla TCMB'nin TL'deki değer kaybı ve negatif ayrışma trendini tersine çeviren likidite politikalarının bileşiminde ortaya çıkan son faizi gösteren ve dün yüzde 10.82 seviyesinde oluşan ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin bugün yüzde 11.30'a yükseleceği öngörülüyor.

        Bu düne göre 50 baz puan bir sıkılaştırma anlamına gelirken, Ocak ayına göre bakıldığında sıkılaştırma 300 baz puana ulaşmış oluyor.

        Sıkılaştırma adımlarının etkisiyle TL de gelişmekte olan para birimlerinden pozitif ayrışıyor.

        Gelişmekte olan para birimleri bugün genel olarak dolar karşısında değer kaybederken, TL yaklaşık yüzde 0.4 değer kazanıyor.

        REKLAM

        ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu haftaki faiz kararı öncesi 3.73'lü seviyelerde işlem gören dolar/TL Fed'in gelişmekte olan ülke para birimlerinde pozitif algılanan kararı sonrası düşüşe geçmiş, TCMB'nin dün 75 baz puanlık GLP faiz artışı ise TL'deki değer kazancı trendini hızlandırmıştı. Bugünkü likidite adımları sonrası ise bu iyimserlik daha da arttı.

        Kur böylece son üç günde 3.73'ten yönünü aşağı çevirerek Şubat sonundan beri ilk kez 3.6002'ye kadar geriledi. Kur daha sonra 3.6180 TL seviyelerinde dengelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ