Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak 2-B Arazileri 2B arazilerinde son başvuru tarihi! - Emlak Haberleri

        Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı ile ilgili vatandaşlar bu ay sonuna kadar başvurulabilecek. 30 Ekim de başvuruların sonlanacağı 2B arazileri için Erbaa köy ve kasabalarında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Koçak kasabasında vatandaşlarla bir araya gelen İl Emlak Müdürü Hasan Basri Kırmızıgül ve Tokat Defterdarı Cuma Aslantürk, 2B arazilerinin son durumu hakkında bilgi vererek, başvuruların biran önce yapılmasını, ay sonu itibari ile 2B arazilerinin başvuru süresinin sonlanacağını belirtti.

        213 2B parselin bulunduğu Koçak kasabasında vatandaşlara bilgi veren Tokat İl Milli Emlak Müdürü Hasan Basri Kırmızıgül, Tokat genelinde en çok orman vasfını yitirmiş arazinin halk arasında da bilinen 2B arazisinin 888 parselle Erbaa da olduğunu belirtti.

        Kırmızıgül, bu ay sonu itibari ile başvuruların sona ereceğini vatandaşın biran önce başvuruda bulunarak işlemlerini yapmaları ve sulan indirim imkanlarından yararlanmalarını istedi. Geç kalınması durumunda ise farklı durumlarla karşılaşabilineceğini hatırlattı. Vatandaşların sorularını cevaplayan Kırmızıgül, rayiç bedelleri üzerinden arazilerin peşin ödenmesi durumunda farklı ücretlendirmenin olduğunu, taksitli ödenmesi durumunda ise farklı hesaplanarak faizsiz vadelere bölündüğünü kaydetti.

        Tokat Defterdarı Cuma Aslantürk vatandaşlara yaptığı açıklamada, yürürlüğe giren 2B Kanunu uyarınca belirlenen hak sahipliği başvuru süresinin bitimine 29 gün kaldığını, bu nedenle hak sahibi olan vatandaşların en kısa sürede başvurularını yapmasını istedi. Halk arasında başvuru süresinin uzatıldığı yönünde gayri hukuki ve hak sahibi vatandaşların mağdur olmasına sebep olabilecek dedikoduların dolaştığını, ancak süre uzatımı gibi bir düzenlemenin olmadığını ifade eden Aslantürk, şunları kaydetti: "Bu güne kadar Koçak kasabasından 213 kullanıcıdan yüzde 10'u başvurusunu yaparak hak sahibi vasfını kazandı. İlgili müdürlüklerimizce birimlerinde ilan edilen listelerdeki kişiler, başvuru yapana kadar sadece kullanıcı vasfındadır. Ancak başvuru yaptıklarında hukuken 'hak sahibi' niteliğini kazanmaktadırlar. Bu nedenle kişilerin hak sahibi olabilmeleri için başvuruların yapmaları ve 30 Ekim tarihinden önce başvuru bedellerini yatırmaları gerekmektedir. Başvurusunu yapan ve hak sahibi niteliğini kazanan vatandaşlarımıza, fiyat bilgilerini ve satın almaya davet içeren tebligatlar ayrıca yapılacaktır. Satın almaya esas başvurular ise tebliğ tarihinden itibaren 3 aylık süre içinde alınacaktır." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ