Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Emekliye 130 Liraya kadar Temmuz Zammı Müjdesi - Haberin Var Mı? Haberleri

        Maaşlarının artacağı günü iple çeken emekliler, Temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili detaylar için araştırmaya başladı. Peki emekli zammı nasıl ve kimlere verilecek?

        SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz'da, yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Bunun ilk 5 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu. Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 3.15 çıktı. Kesin zam oranının belli olması için sadece 1 veri kaldı. Haziran enflasyonu 4 Temmuz'da açıklanacak. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı tam olarak belli olacak.

        YÜZDE 4'E KADAR SORUN YOK

        Şu ana kadar açıklanan veriler doğrultusunda uzmanlar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı için tahminlerde bulundu. Uzmanlara göre; yüzde 4 zam garanti görünüyor. Bunun üzerine de çıkılabilir. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4 çıkarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz'da maaşı 37 ile 130 lira arasında artacak. Böylece 9 milyon emekli Ocak'taki enflasyon zammı ve 100 liralık seyyanen zamnıın ardından üçüncü zammına kavuşacak.

        ENFLASYON FARKINDA EKSTRAÜCRET

        Temmuz'da, memur emeklileri de zam alacak. Toplu sözleşme kapsamında memur emeklilerinin maaşmda yüzde 5 artış yapılacak. Ayrıca bu yılın ilk yarısındaki enflasyon yüzde 6'yı aşarsa, fark da verilecek. Ancak şu ana kadar açıklanan veriler, enflasyon farkını zora soktu. Geçtiğimiz günlerde çarşı ve pazardaki fiyatlarda hızlı bir yükseliş olsa da yaz ayı ile birlikte gıda fîyatlarında bir gerilemenin olması enflasyonu frenledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ