Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Haberin Var Mı? Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayram'da Osman Gazi Köprüsü ücretsiz mi? - Haberin Var Mı? Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatili nedeniyle 25-30 milyon vatandaşın yola çıkacağını belirterek, bayramda otoyol ve köprülerin ücretsiz olup olmayacağı hakkında açıklama yaptı. Peki Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?" Bayram'da Osman Gazi Köprüsü ücretsiz mi? İşte detaylar...

        BAYRAM'DA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ Mİ?

        Bakan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatilinin 10 Eylül itibarıyla başladığını anımsatarak, bayram süresince yaklaşık 25-30 milyon vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini, bu nedenle karayolları başta olmak üzere demiryolu, denizyolu ve havayollarında tüm önlemleri aldıklarını ifade etti.

        Arslan, bayram tatili boyunca Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağının söyledi.

        BAYRAM'DA OSMAN GAZİ KÖPRÜSÜ ÜCRETSİZ Mİ?

        KGM'nin işlettiği tüm otoyol ve köprüler bayram tatili süresince ücretsiz olacak. Fakat Bakanlar Kurulu Kararıyla yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılan köprü (Osman Gazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü) ve otoyollar ücretli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ