Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, günün, yurt dışında daha yüksek daha gür sesle son yaşananlarla ilgili gerçekleri ve memleketin ekonomik potansiyelini anlatmanın zamanı olduğunu belirterek, "Çünkü bizlerin bile zaman zaman anlamakta sıkıntı çektiği son olayları yabancıların hemen anlamaması gayet normal." dedi.

Koç, İstanbul Sanayi Odasının (İSO) düzenlediği "Türkiye'ye Güvenenler, Türkiye'de Üretenler" konulu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da memleketin karşı karşıya kaldığı darbe girişimiyle Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin hedef alındığını kaydetti.

Bu girişimin halkın, devletin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, liderlerin ve kolluk kuvvetlerinin demokrasiye olan inancıyla bertaraf edildiğini anımsatan Koç, tekrar herkese geçmiş olsun diledi.

Koç,15 Temmuz'da yaşanan bu acı deneyimin sonunda Türkiye'nin önemli bir demokrasi sınavını topyekün geçtiğini belirterek, "Millet olarak demokrasiye hiçbir müdahalenin kabul edilemez olduğunu ortaya koyup, demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıktık. Ancak felaketin eşiğinden döndüğümüz de bir gerçek." dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ