Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 196 milyon TL’ye İran tesisini yenileyecek - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Bu yatırım tutarının 196 milyon TL’sinin İran’daki Razi Petrokimya’nın modernizasyonunda kullanılacağını söyleyen Kutlu, “Afrika bölgesinde de yatırım yapmak istiyoruz” dedi 2016 yılında yatırıma toplam 310 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirten Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu, bu rakamın 196 milyon lirasının İran’daki entegre gübre tesisi Razi Petrokimya’nın modernizasyonunda kullanılacağını söyledi. İran’daki entegre gübre tesisi Razi Petrokimya şirketini 2008’de 656.4 milyon dolara satın aldıklarını hatırlatan Kutlu, 2016’da fosfatlı ürünler için hammadde kaynaklarına sahip Fas, Tunus, Cezayir ya da Ürdün’de yatırım planladıklarını söyledi. Bu yeni yatırımlarının şekline göre 200-500 milyon dolar maliyetinde olacağını belirten Kutlu “Yatırım gerçekleşirse ikincil halka arz seçeneğini düşünürüz” diye konuştu. 2016’yı üretim, satış, ciro ve kârlılık rekorlarıyla tamamlamayı planladıklarını belirten Kutlu, “İran’a uygulanan ambargonun kalkması ve Gübreye uygulanan KDV’nin önce % 1’e indirilmesi, önümüzdeki günlerde ise kaldırılacak olması bize umut veriyor” dedi.

        80 MİLYON TL TASARRUF

        Yaptıkları dönüşümle de depolama süresini 3 aydan 1.5 aya indirerek şirkete yaklaşık 80 milyon TL tasarruf yaptırmayı hedefleyen Kutlu, “Amacımız, bu süreyi daha da azaltarak stok maliyeti avantajıyla Türkiye’de gübre fiyatlarının ucuzlamasına katkıda bulunmak” dedi.

        ‘234 MİLYON TL NET KÂR HEDEFLİYORUZ’

        Geçen yıl üretimde yüzde 32’lik artışla 697 bin tona, toplam satışta ise 1 milyon 665 bin tona ulaştıklarını anlatan Kutlu, “Bu yıl 2 milyon tonu aşan satış hacmi, 4 milyar TL üzerinde konsolide ciro ve 234 milyon TL net kâr hedefliyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ