Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kariyer Adalet Bakanlığı 2954 sözleşmeli personel alımı şartları ve başvuru formu -2016 - İş-Yaşam Haberleri

        Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayınlanan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesine 2954 sözleşmeli personel alınacak. KPSS puanına göre yapılacak atamalar için en öncü koşul KPSS 2014 sınavından en az 70 puan almış olmak.

        Başvuru için aşağıdaki linke tıkladıktan sonra sayfanın en altındaki başvuru formunu sayfa içerisindeki koşulları okuyarak doldurunuz.

        BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

        2954 PERSONELİN 2454'Ü İNFAZ MEMURU

        Toplamda 2954 personelin alınacağı Adalet Bakanlığı için 2454 personel infaz koruma memurlarından seçilecek. Geriye kalan 500 kişiden 144'ü büro personeli (zabıt katibi), 95'i sağlık personeli, 56'sı teknisyen, 155'i şoför, 26'sı aşçı, 24'ü kaloriferci olacak.

        Bu pozisyonlara yerleşebilmek için en önemli koşul KPSS 2014 puanından en az 70 puan almak olacaktır.

        En yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının;

        -Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkekiçin ayrı ayrı belirlenecektir.),

        -Diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyenadayları için beş katı (teknisyenler için beş katı aday her branş için ayrı ayrı belirlenecektir.),

        -Destek personeli (şoför) adayları için on katı sözlü sınava çağırılacaktır.

        -Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) adayları için ise yirmi katı uygulamalısınava çağrılacaktır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmakkaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katıkadar aday sözlü sınava çağırılacaktır.

        BAŞVURULARI 4 NİSAN'DA BAŞLIYOR 15 NİSAN'DA SONA ERİYOR

        Başvurularda, lisans mezunları için 2014 KPSSP3, önlisans mezunları için 2014KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2014 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu PersoneliSeçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.

        4 Nisan 2016 tarihinde başlayacak olan başvurular, 15 Nisan 2016 tarihinde sona erecek.

        BAŞVURU DETAYLARINI BU LİNKE TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ