Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Atıştırmalıkta sağlık öne çıktı, nohutlu baklalı ürünler geliyor - İş-Yaşam Haberleri

        Esen EVRAN / GAZETE HABERTÜRK

        Son 5 yılda ürünlerinde 20 bin ton şeker ve 550 ton tuzdan vazgeçen Yıldız Holding, atıştırmalık içeriklerinde ilk kez bakliyattan da yararlanacak. Çünkü artık tüketici, atıştırmalıkları da gönül rahatlığıyla, sağlık kaygısı olmadan tüketmek istiyor. Bakliyat da protein değeri açısından çok zengin. Dünya Sağlık Örgütü bu yılı ‘Bakliyat Yılı’ ilan etti. Çalışanlarının özgün fikir ve uygulamalarını grup içinde yaygınlaştırmak için düzenlediği İnovasyon Günü’nü, bu yıl holding dışındaki profesyonellerin de dahil olduğu geniş katılımlı bir etkinliğe dönüştüren holdingin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker ile dün etkinlik arasındaki öğle yemeğinde bir araya geldik. 2015 yılında, yalnız ana işi bisküvi, çikolata ve şekerleme alanında 230’un üzerinde yeni ürün geliştiren şirket, grup şirketleri arasındaki sinerji ile geliştirilmiş dört ürünü çeşitli pazarlarda tüketicilerin beğenisine sunmuş. Şirket, tüm bu çalışmalardan 280 milyon TL değerinde satış geliri elde etmeyi hedefliyor. Bu artı geliri sağlamak için sadece 2.7 milyon lira araştırma harcaması yapılmış. Ali Ülker, “Bu çok düşük bir tutar. Maliyetin bu denli düşük olmasını da şirketler ve ürünler arasındaki sinerjiyle sağlıyoruz” diyor.

        Holding, kendi Ar-Ge merkezleriyle yetinmeyip dünyanın pek çok yerindeki laboratuvarlarla da stratejik işbirliğine gitmiş. Grup şirketleri arasındaki sinerji ile geliştirilmiş ilk ürünler Ülker Krispi Tırtıklı, McVitie’s Digestives Nibbles, Godiva Double Ganache ve Vanilla Creme ile Godiva Pearl olmuş. Yıl sonuna kadar farklı coğrafyalarda 6 ürün projesi daha hayata geçirilecek. Bu yılki İnovasyon Günü’nde de yeni geliştirilen 60 ürün, jüri üyeleri tarafından tadılarak beğenilenlerin üretimine geçilecek.

        BİSKÜVİYİ YUVARLADI PAZAR PAYI 0.5 PUAN ARTTI

        Yandaki ürün, inovasyon sinerjisine iyi bir örnek. McVitie’s Digestives bisküvi, Ülker’in çikolata kaplı atıştırmalığıyla birleşip küçülmüş. Açık havada, yolda yürürken tüketimi de daha kolaylaşmış. Böylece McVitie’s’in İngiltere pazarındaki yüzde 26’lık payı yarım puan artmış. Ali Ülker, “Bu, geçtiğimiz 10 yılın en büyük pazarlama faaliyeti oldu. Tüketim anını doğru saptamak çok önemli. Çalışanlarımızın gelişiminde mobilite de çok önemli. Türkiye’de üretilen bir ürün Nijerya’da üretilecek ise ekip Türkiye’ye gelip her şeyi yerinde öğrenecek, buradan know how ve eğitim alacak. Grupta bundan sonra büyümenin yüzde 5’lik kısmının inovasyondan gelmesini hedefliyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ