Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Adana'yı hızlı tren hatlarının merkezi haline getiriyoruz" - İş-Yaşam Haberleri

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenecek, Samsun Makina Sanayi A.Ş Adana Fabrikası ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış törenine katıldı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından notlar;

        * Buradan önce termik santral açılışındaydık. Sabancı Grubu'na hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler bunlara sesleniyorum, hendekleri kazdıranlara bakın diyorum.

        * Adanalı kardeşlerime destekleri için şükranlarımı sunuyorum. Bize eğilmek yakışmaz, biz sadece Rabbimiz'in huzurunda rükûda eğiliriz.

        * Projeler hayata geçiriyoruz. Hizmet veriyoruz. Adana'yı sanayinin, ulaşımın merkezi yaptığımız gibi dayanışmanın da sembolü haline geçirmek için vargücümüzle çalıştık.

        * Adana'yı hızlı tren hatlarının merkezi haline getiriyoruz. Konya'dan Karaman'dan geçip Adana'ya buradan Gaziantep'e kadar devam edecek.

        * Bu projenin çalışmaları etap etap sürüyor. Şimdi yoğunluğunu karşılayamayan Mersin Adana yolunu yeniden projelendirdik. 2018'de açılacak. Güney yol projesi de inşallah 2020'ye kadar tamamlanacak.

        * Ulaştırma Bakanlığımız Çukurova Havalimanı çalışmasını devraldı. En kısa zamanda tamamlanacak. Şimdi 33 bin kişilik dev bir stadyum inşa ediyoruz.

        * İnşaatta yarıya gelindi. Sembol eserlerden biri olacak. Adanaspor Süper Lig'e çıkıyor. Tabii bu Adana'ya yakışır. Uzun yıllar beklendi ama şimdi gerçekleşiyor.

        * İki 'Şehir Hastaneleri' Başbakanlığımın ilk dönemlerinden beri attığım adımlardan biri. Bin 550 yataklı şehir hastanesi yapıyoruz. Tüm Ortadoğu bölgesinin olacak. Önümüzdeki yıl hizmete alıyoruz. Hastaneye giriyorsun tepeden tırnağa her şey orada halloluyor.

        * Ey Adana, yaptıklarımızı ifade etmeyi bir kenarı bıraktık. Yapılanları ve yapılacak olanları anlatıyoruz. 13 yılda yapılanları anlatsak sabah ederiz.

        * Neşat Ertaş şöyle derdi; 'Aşk ile çalışan yorulmaz' Aşk ile çalışan yorulur mu, dertli olan yorulur mu? Biz de milletimize aşkla, şevkle hizmet ettiğimiz için yorulmadık.

        * Adana beylerin, beyliklerin şehridir. Sizin Allah'ınıza kurban! Dünya gözü de gönül gözü de açıktır.

        * Biz yeni Türkiye derken, birilerinin eski Türkiye demesi gözünüzden kaçmıyor değil mi? Biz yeni anayasa derken başkalarının darbe anayasası demesi gözünüzden kaçar mı?

        * Adana'yı tüm dünyanın en önemli enerji dağıtım merkezlerinden yapmak için çalışırken Adanalı affeder mi? İşte biz Adana'yı bunun için seviyoruz. Biz Adana'ya bakıyoruz.

        * Adana köprü başı, otur saraya karşı, gel beraber gezelim, dosta düşmana karşı. Tamam biz bugüne kadar dosta düşmana karşı hep Adanalılarla beraber olduk.

        * Dün 23 Nisan'dı. Meclisimizin açılışının 96. yılını kutluyorum. Adana'nın yiğitleri ne dedi, Adana'ya gavur geldi. Böyle diyerek dağa çıkıp mücadeleyi başlatmışlardır.

        * Bir tek millet, 79 milyon tek millet. Bizi ayıramayacaklar. İki tek bayrak. Tek vatan üçüncüsü.

        * Bir toprak şehit kanlarıyla yoğrulmuyorsa o vatan olmaz. Bu topraklar yoğrulduğu için adamdır. Tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletimiz dışında devlet var mı? Neymiş Paralel devlet, hadi çık gel, ne duruyorsun suçlu değilsin gel. Ne demiştim, inlerine gireceğiz demiştim, girdik mi, girdik.

        * Bir kısmı cezaevlerinde bir kısmı kaçtı. Onlar kaçıyor biz takip ediyoruz. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin güçü yetmeyecektir. Biz bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız.

        * Bayrak deyince, Arif Nihat Asya'yı rahmetle geçmeden olmaz. En güzel şiirini Adana'da yazdı. 23 Nisan töreni hazırlığı için bayrak konulu şiir arayan şairimiz sabaha kadar bayrak şiirini yazmıştır. Bu şiir evet biraz serttir. Bu şiirin sakınmadan sözünü söyleyen havası vardır.

        * 'Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü ışık ışık dalga dalga bayrağım senin destanını okudum senin destanını yazacağım' Evet destan yazanlar yazacaklar burada. Bugün kahraman askerlerimiz, korucularımız destanını yazıyor.

        * Son terör olaylarında en çok şehit veren yerlerden biri Adana oldu. Şehitler ölmez, Allah yolunda ölenlere ölü demeyin, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz.

        * Dün Adana'ya gavur gelmiş diyerek mücadele başlatan Adanalılar çukurcularla mücadelede yine önsaflarda yer almışlardır.

        * Çanakkale'de ne yaptıysak, Kurtuluş Savaşı'nda ne yaptıysak burada da aynısını yapacağız. Ülkemize milletimize yönlendirilen son silahı bu topraklardan çıkarana kadar mücadele bitmeyecek.

        * Kin kusan son çene kapatılana kadar bu mücadele bitmeyecek. Demokrasiye eyvallah, basın hürriyetine eyvallah, dokunulmazlıklara eyvallah. Ama bunların hiç birinin devletimizin varlığına saldırılar için kalkan olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz.

        * Kardeşlerimiz dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi böyle bir şeye müsade etmez. Bize hakaret edenlerin, kendi ülkelerinde benzer bir durumda neler yapabileceklerini görüyoruz.

        * Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak hangi durumda ne yapacağımızı biliyoruz. Bugün terör örgütünün sırtını sıvazlayanlar aynı kuyuya kendielri düşecek.

        * Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. İkide bir, Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır.

        * Şu dev eserin sahibi Trabzon Dernek Pazarı'ndan, Samsun'a yaptı, bir dev yatırım da Adana'da. İşte vatanseverlik bu. Hamdolsun dünyada şu anda nadir eserlerden bir tanesi. Samsun Makine Sanayi, Adana Boru Fabrikası ve 49 ayrı tesisin Adanamıza hayırlı olmasını diliyorum.

        * Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim bütün şarkılarda, bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Adana'yı hatırlatıyor. Günümüz kutlu geleceğimiz hayırlı olsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ