'Bu sistemde herkes kazanacak!'
Devlet kakısı yüzde 25...
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kınaş, düşük gelirlilerin de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fırsatını değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Yeni yılla birlikte uygulamaya sokulan yeni Bireysel Emeklilik Sistemi'nin, sadece yüksek gelirlilere değil, orta ve düşük gelirli vatandaşlara da büyük avantajlar sağlayacağını vurguladı.
DEVLET KATKISI YÜZDE 25
Devlet katkılı yeni sistem ile katılımcıların tasarrufa özendirildiğini hatırlatan Kınaş, BES'te tüm katılımcılara, yatırdıkları katkı payının yüzde 25'i oranında devlet katkısı sağlanacağını hatırlattı. Sisteme dahil olmak isteyenlerin ev hanımı da alabileceğini kaydeden Kınaş "18 yaşından büyük öğrenci de dahil olabilir. Bizim önerimiz, gelir düzeyi ne olursa olsun geleceğini düşünen herkesin bu sistemden, bu fırsattan yararlanması. Emeklilik dönemlerini rahat geçirmek, yaşlandığında refah düzeylerini korumak isteyenlerin küçük meblağlarla bu sisteme dahil olması büyük önem arz ediyor" diye konuştu.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nin bir fırsat olduğuna dikkat çeken Kınaş "Tasarruf arttıran önlemlerin yaşama geçirilmesiyle birlikte geliri ne olursa olsun herkes etkin ve güvenilir biçimde tasarruf imkanı elde edecek. Devlet katkısından yararlanarak tasarruf etmeye başlayacak vatandaşlarımız bunun artılarını ilerleyen yaşlarında çok iyi görecek. İster para biriktirmek, isterse emeklilik dönemlerinde ek gelir sağlamak amacıyla olsun sisteme dahil olan herkesin kazancı büyük olacak'' dedi.
AA