Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam 6 ayda 1 milyar TL kar! - İş-Yaşam Haberleri

        2013 yılının ilk yarısında Sabancı Holding’in konsolide gelirleri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artışla 11 milyar 349 milyon TL olarak gerçekleşti.

        Aynı dönemde Sabancı Holding’in faaliyet kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 artışla 2 milyar 843 milyon TL, net kârı ise yüzde 51 artış ile 1 milyar 89 milyon TL oldu. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 30 Haziran 2013 itibari ile 185 milyar 696 milyon TL’ye, toplam konsolide sermayesi ise 16 milyar 506 milyon TL’ye yükseldi.

        2013 ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendiren Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, şunları kaydetti:

        “Yılın ilk altı ayında ülkemizdeki ekonomik durum beklentilerimiz çerçevesinde gelişti. Ancak önümüzdeki dönemde ABD Merkez Bankası tarafından yapılan parasal genişlemenin sonlandırılabileceği açıklamaları sonrasında, Türkiye ile birlikte, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerinin değer kaybettiğini ve merkez bankalarının da finansal istikrarı sağlamak amacıyla faizi artırdıklarını görüyoruz.

        DIŞ FİNANSMAN İHTİYACI

        Bu gelişmelerin beklenen büyüme oranlarını düşüreceğini tahmin ediyoruz. Ülkemiz ekonomisinin dış finansman ihtiyacı nedeniyle dünyadaki bu gelişmelerden çok fazla etkilenmemesi için hükümetimizin alacağı tedbirlerin önemli olacağını düşünüyoruz. Sabancı Holding, açık yabancı para pozisyonu taşımaması nedeniyle, bu değer kaybından etkilenmedi.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ