Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Alman Wirecard Mikro Ödeme ve markası 3Pay'i aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Alman Wirecard, Türkiye'nin ilk mobil ödeme şirketi Mikro Ödeme ve markası 3Pay'i aldı. Wirecard böylece Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya İstanbul'dan ulaşacak

        Türkiye'de hızla gelişen mobil ödeme sistemlerinde yabancı şirketlerin varlığı artıyor. MasterCard ve Monisite'nin ardından bu kez bir başka dev sektöre adım attı.

        Sabah'ın haberine göre, Türkiye'nin ilk mobil ödeme sistemleri şirketi Mikro Ödeme ve markası 3Pay'i Alman Wirecard satın aldı. Pazarın yüzde 65'ini tek başına yöneten Mikro Ödeme için Alman şirket yaklaşık 80 milyon lira ödeyecek. Elektronik ödeme sistemleri alanında dünyanın önde gelen firmalarından Wirecard, bu satın almayla Türkiye'de ilk kez faaliyet gösterecek. Firma ayrıca Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarında büyümesini de bu kanalla yapacak. 2008'de kurulan Mikro Ödeme'yi alan Alman Wirecard, geçen yıl yaklaşık 650 milyon dolarlık ciro yapmıştı. Şirketin bin 100 çalışanı bulunuyor.

        1 YILDA 2 İŞLEM

        Son dönemde ödeme sistemlerinde MasterCard ve Monitise'nin yaptığı alımlar öne çıkıyor. MasterCard geçen yıl Türkiye'nin önde gelen ödeme çözümleri sağlayıcısı Provus'u almıştı. Bu yılın başında da İngiltere merkezli Monitise, mobil teknoloji firması Pozitron'u 100 milyon dolara bünyesine katmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ