Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Düşük faiz ortamında kazandıracak fon - Makro Ekonomi Haberleri

        Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ak Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kurtul, düşük faizli ortamın devam edeceğini düşündüğünü belirterek, ''Düşük faizli ortam bizi heyecanlandırıyor. Bu ortamda birikimlerin değerlendirilmesi çok önemli'' dedi.

        Akbank Franklin Templeton BRIC Ülkeleri B Tipi Yabancı Menkul Kıymetler Fonu'nun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından kayda alınmasıyla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Kurtul, Templeton'dan Mark Mobius ve ekibinin alt yöneticiliği ile katkı sağlayacağı fon ile BRIC'e (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) Türkiye'nin T'sini de eklediklerini söyledi.

        Söz konusu yatırım fonunun BRIC ülkelerindeki hisse senetlerine yatırım yapmaya olanak sağladığını kaydeden Kurtul, fonun Türkiye'de kayda alındığını, dolayısıyla Türk yatırımcılarının BRIC ülkelerinde kolaylıkla yatırım yapabileceğini, fonun bazı vergi avantajları da sağladığını vurguladı.

        Faizlerdeki düşüşe de işaret eden Kurtul, ''Düşük faizli ortamın devam edeceğini düşünüyorum. Düşük faizli ortam bizi heyecanlandırıyor. Bu ortamda birikimlerin değerlendirilmesi çok önemli'' diye konuştu.

        Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt da, düşen faiz ortamında banka olarak yatırımcılara yeni ürün sunma çerçevesinde BRIC fonunu Türkiye'de hayata geçirdiklerini anlatarak, ''Düşen faiz ortamında artık bu tip ürünlere daha fazla talep olacaktır. Yatırımcılara tavsiyem uzun vadeli düşünmeleri... Kısa vadeli hiçbir şekilde hareket etmemelidirler. Bu durumda arzu ettikleri geliri elde edeceklerini görecekler'' şeklinde konuştu.

        ''BİR YILDA 100 MİLYON LİRALIK BÜYÜKLÜĞE ULAŞABİLİR''

        Ak Portföy Genel Müdürü Cem Yalçınkaya da Akbank Franklin Templeton BRIC Ülkeleri B Tipi Yabancı Menkul Kıymetler Fonu'nun katılım paylarının sadece Türkiye'de satılacağını, fonun SPK'nın düzenlemelerine ve Türkiye'deki yatırım fonları vergisine tabi olacağını söyledi.

        Fonun yöneticisinin Ak Portföy, kurucusunun ise Akbank olduğunu belirten Yalçınkaya, fona 10 lirayla da yatırım yapılabileceğini, satılabilir pay açısından 500 milyon lira büyüklüğe sahip fonun büyüklüğünün bir yılda 100 milyon lira veya biraz üzerine ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

        Yabancı yatırımcıların Türkiye'de hesap açmaları durumunda bu fonu alabileceklerini ifade eden Yalçınkaya, üst gelir grubundakilerin daha fazla ilgi göstermesini bekledikleri fonda 50 bin lira ortalama ile 2 bin civarında müşteriye ulaşmayı öngördüklerini belirtti.

        Cem Yalçınkaya, Franklin Templeton ile yönetimde bir ortaklığın söz konusu olduğunu, Ak Portföy'ün yönetici konumunda, Templeton'un ise alt yönetimde yer alacağını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ