Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sömestrde onların yüzü güldü - Makro Ekonomi Haberleri

        Sömestr tatili nedeniyle yaşanan yoğun trafik Afyonkarahisar'daki lokumcuların yüzünü güldürdü.

        Kentte 100 yılı aşkın süredir lokum ve şekerleme imalatı gerçekleştiren Altınay Şekerleme'nin sahibi İrfan Altınay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar'ın, dünyada önemli bir yeri olan Türk lokumunun üretiminde merkez konumunda bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

        ''Afyonkarahisar'ın Türkiye karayollarını birbirine bağlayan kavşak noktada olması nedeniyle, olumsuz hava koşullarına rağmen, sömestr tatilini il dışında geçirenlerin uğrak yeri oluyor. İş yerimizin de yol kenarında olması, hareketliliği artırıyor. Afyon lokumunun büyük bölümü il dışından gelen müşteriler tarafından satın alınıyor. Buradan geçip de lokum almadan giden nadirdir. Bunların yanı sıra Afyonkarahisar'da öğrenim gören öğrenciler de ailelerine genellikle lokum götürüyor. Öte yandan halk kültüründe de lokumun ayrı bir yeri vardır. Düğün, nişan, mevlit ve kandillerde mutlaka lokum bulundurulur. Kısacası Afyon lokumu, Afyonkarahisarlılar için vazgeçilmezdir.''

        Afyonkarahisar'da imalatı gerçekleştirilen lokumun 150'ye yakın çeşidinin bulunduğunu belirten Altınay, Afyonkarahisar termal tesislerine gelenlerin de lokum satışına önemli bir katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

        -LOKUM NASIL YAPILIYOR?-

        Şeker, mısır, nişasta ve suyun uygun oranlarda karıştırılıp, içine meyve ya da kuru yemiş eklenmesiyle elde edilen karışım, 160 derecede kaynatılıyor. Elde edilen sıcak ve akıcı durumdaki lokum, tahta tablalar ya da mermer tezgahlar üzerine dökülerek, üzerine nişasta serpiliyor. 24 saat soğumaya bırakılıyor.

        Soğuyan ve esnek bir katılığa ulaşan şekerleme, hünerli ellerin de yardımıyla istenen şekle sokulabiliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ