Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Şırnak ihracatın yıldızı oldu! - Makro Ekonomi Haberleri

        Yılın ilk yarısında 80 ilden 33’ünün ihracatı ithalatını geçti. Şırnak, 5 milyon 276 bin dolarlık ithalata karşılık 438 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 47 il ise ihracatından daha fazla ithalat yaptı

        Suriye ve Irak sınırına komşu olan Şırnak, yılın ilk yarısında ihracatta sürpriz yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yılın ilk 6 ayına ait verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye’de yılın ilk yarısında ithalat ve ihracat yapan 80 ilden 33 ilin ihracatı ithalatının üzerinde gerçekleşti. Şırnak 5 milyon 276 bin dolarlık ithalatının 83 katı değerinde 438 milyon 185 bin dolar ihracat ile en fazla artıya geçen şehir oldu. Ocak-Haziran 2011 döneminde ithalatçı 52 bin 90 firma, 119 milyar 610 milyon 247 dolar ithalat yaptı.

        Buna karşın ihracatçı 43 bin 241 firma, aynı dönem içinde 65 milyar 632 milyon 64 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Tunceli dışında ihracat ve ithalat yapan 80 ilden 33’ü ithalattan fazla ihracat, aralarında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nin de bulunduğu 47 il ise ihracatından daha fazla ithalat yaptı. Afyon, Antalya, Aydın, Bingöl, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, İçel, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Aksaray, Karaman, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan ve Iğdır’ın ihracatı ithalatını aştı.

        HT EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ