Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Devlet atlara 300 milyon TL yatıracak! - Makro Ekonomi Haberleri

        Dünyanın en önemli yarışçılık konferansı olarak gösterilen Asya Yarışçılık Konferansı'nın 34'üncüsü İstanbul'da başladı.

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansın açılışı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

        Türkiye dahil 24 ülkenin katılımıyla yapılan konferansın açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, konferansın, atçılık sektörü için başarılı çalışmalara vesile olmasını diledi.

        Eker, ''Dört gün boyunca yarışçılığın ve atçılığın meseleleri tartışılacak. Farklı görüşler, değişik bilgiler ve gelişmeler değerlendirilerek önümüzdeki süreçte, atçılıkla ilgili konuların nasıl şekilleneceği, nasıl yönlendirileceği hususunda kararlar alınacaktır. Yaklaşık bin civarında katılımcının iştirakiyle inanıyorum ki bu konferans çok başarılı çalışmalara imza atacaktır'' diye konuştu.

        Atları çok sevdiğini dile getiren Eker, "Bu topraklarda yaşayan insanların tarihinde ve kültüründe at çok önemli bir yere sahiptir" dedi.

        Atçılığın daha iyi bir noktaya gelmesi için önemli adımlar attık

        Göreve geldiklerinden bu yana bakanlık olarak Türkiye'de atçılığın daha iyi bir noktaya gelmesi için önemli adımlar attıklarını dile getiren Eker, şunları kaydetti:

        ''Kamu kaynaklarından son 7 yılda Türkiye'de atçılık sektörüne 170 milyon lira aktardık. 2012-2013 yılı döneminde gerçekleştireceğimiz yatırımlarla bu rakam 300 milyon liraya ulaşacaktır. 2012 yılı yarış takvimine göre toplam 8 hipodromda 568 yarış gününde İngiliz ve safkan yarış atlarına 3 bin 850 koşu planlamıştık. 2013 itibarıyla halen 8 olan hipodrom sayısı 10'a yükselecektir. İki tane daha hipodrom planlıyoruz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ