Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 685 milyon liralık ''Süper Kupa'' - Makro Ekonomi Haberleri

        Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bugün Erzurum'da oynanacak TFF Süper Kupa maçı, aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını karşı karşıya getirecek.

        Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de yeni sezon öncesi kadrolarını büyük ölçüde oluşturan takımlar içinde Galatasaray'ın kadrosundaki oyuncuların toplam tahmini piyasa değeri 345 milyon, Fenerbahçe'nin ise 340 milyon lira.

        Futbolculardan ise Galatasaray'ın yeniden kiralık olarak kadrosuna kattığı Felipe Melo, 33,5 milyon lira tahmini bonservis bedeliyle, geçen sezon olduğu gibi yine ligin en pahalı oyuncusu.

        Fenerbahçe'den ise Moussa Sow ile Miroslav Stoch'un tahmini bonservis bedelleri 28,5 milyon lira olarak gösterildi.

        "MAXİM" GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

        Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonda kullanılacak Nike tarafından tasarlanan ''Maxim'' adı verilen top, bugün TFF Süper Kupa maçında ilk kez görücüye çıkacak.

        Nike Maxim, laboratuvar ve saha ortamında test edilen görsel performans standardı olarak Nike RaDaR (hızlı karar ve müdahale) teknolojisini içeriyor. Bu teknoloji sayesinde oyuncular topu daha iyi görerek, saliseler içinde gol ve pas fırsatlarını değerlendirebiliyor. Göze çarpan geometrik grafikler güçlü bir görsellik yaratırken, vurgulu kenarlar sayesinde futbolcular oyun sırasında topu daha kolay fark edebiliyor. Canlı renklerle güçlü kontrastların kullanımı, topun stadyum ve saha ortamında daha belirgin görülmesini sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ