Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil "Sponsoru değiliz ki iptal edelim!" - Otomobil Haberleri

        Bu sabah sosyal medya gündemi Borusan Otomotiv ile ilgili bir haber nedeniyle hareketli saatler yaşadı. Yeni Şafak gazetesinini yaptığı haberde, ünlü yarışçı ve sunucu Burcu Çetinkaya BMW marka otomobili ekranda başörtülü arkadaşıyla test edince firmanın 'imajımız bozuldu' diyerek sponsorluğu iptal ettiği iddia edildi. Bu haberin sosyal medya üstünden yayılması ile markanın Türkiye yetkilisi Borusan'a tepki yağmaya başladı. Hatta ünlü isimler Twitter üstünden Borusan'ın getirdiği markalardan olan araçlarını iade edeceklerini ve bir daha asla kullanmayacaklarını açıkladı.

        Haberin yayılmasından birkaç saat sonra Borusan'dan açıklama geldi. Borusan haberi yalanlayarak "Sponsor olmadık ki iptal edelim" dedi. Açıklamanın tam metni şöyle:

        Yeni Şafak Gazetesi'nin 28 Aralık 2012 tarihli nüshasında yayınlanan "Başörtülü binince BMW bozuluyor" başlıklı haberi büyük bir üzüntü ile okuduk. Ne Borusan Otomotiv'in, ne temsilcisi olduğumuz BMW'nin, ne de bağlı olduğumuz Borusan Grubu'nun haberde ileri sürülen yaklaşımları benimsemesi kesinlikle söz konusu değildir. Borusan Otomotiv olarak kimseyi dini inançları ya da yaşam tarzı tercihleri nedeniyle ayrımcılığa tabi tutmamız söz konusu olamaz. Herkesin inancına, giyimine ve yaşam tarzına saygımız sonsuzdur.

        Söz konusu sponsorluk talebi Borusan Otomotiv'e gelmiş, değerli ralli sporcularımız Burcu Çetinkaya ve Çiçek Güney ile karşılıklı olarak değerlendirilmiş ve bu yıl için anlaşmaya varılamamıştır. Anlaşma olmadığı için iptal de söz konusu değildir. Sponsorluk görüşmesinin olumsuz sonuçlanmasının nedeni olduğu iddia edilen TV 24 Kanalı'nda yayınlanan Otomobil Sevdası adlı programda yer alan MINI testinin bu karar ile hiçbir ilintisi yoktur. Aynı programda test amaçlı tanıtılması için sayın Merve Sena Kılıç'ın bizzat kendisine sadece son 8 ayda 2 farklı model BMW ve 2 farklı model Mini marka olmak üzere toplam 4 otomobil tahsis edilmiştir. Bu durum bile iddia edilen "ayrımcı zihniyete" hiçbir şekilde sahip olmadığımızın kanıtıdır.

        Ekonomik belirsizlikler ve otomobil piyasasındaki dalgalanmalar nedeniyle 2012 yılı için Borusan Otomotiv'in söz konusu proje de dahil olmak üzere herhangi yeni sponsorluk anlaşmasına girmemesi kararı alınmıştır. Haberde Mini Marka Müdürü Hakan Bayülgen tarafından ifade edilen ve maksadını aşan sözler hiçbir şekilde kurum olarak Borusan Otomotiv, BMW ya da Borusan Grubu'nun yaklaşımını yansıtmamaktadır. Kamuoyunda yol açtığı hassasiyeti anlıyor ve yanlış algılanmasından ötürü üzüntü duyuyoruz. Borusan Otomotiv'in din, dil, inanç ve ırk gibi konularda bugüne kadar asla bir ayrımcılık yaklaşımı ya da uygulaması olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır.

        Saygılarımızla

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ