Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil 4 milyonuncu TOFAŞ - Otomobil Haberleri

        Fiat S.p.A ve Koç Holding işbirliğiyle 41 yıldır Türkiye’de 5 global markaya binek ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Tofaş (Türk Otomobil Fabrikası A.Ş), Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Tofaş CEO’su Kamil Başaran’ın da katıldığı bir törenle 4 milyonuncu aracını üretim bandından indirdi.

        Türkiye’nin öncü otomotiv şirketi Tofaş’ın Bursa’daki 400 bin adet üretim kapasitesine sahip fabrikasında, 3 farklı marka için üretimi gerçekleştirilen Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiat Fiorino, Tofaş’ın ürettiği 4 milyonuncu modeli unvanını da kazanmış oldu.

        Tofaş’ın 4 milyonuncu araç üretim töreninde bir konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Murat 124 ile başlayan ve 4 milyonuncu araca uzanan yolculuğumuzda Bursa fabrikamızdan 19 farklı modeli dünya yollarına çıkarmanın gururunu yaşadık. Bugüne kadar 1,7 milyon adetlik araç ihracatı gerçekleştiren Tofaş, ülkemize de toplamda 18,7 milyar dolarlık ihracat geliri kazandırdı. Global 5 markaya birden üretim yapan Tofaş, Türk otomotiv sanayinin toplam araç üretiminin % 28’ini ve ihracatının % 23’ünü tek başına gerçekleştirmektedir. Tofaş çıktığı bu yolculukta her başarısıyla birlikte Türk otomotiv sektörünü de bir adım ileri taşımıştır” açıklamasını yaptı.

        Hafif ticari araç pazarında yeni bir segment yaratan ve satışa sunulduğu günden bu yana küresel anlamda büyük başarı elde eden Fiat Fiorino, başta “2009 Yılının Ticari Aracı” unvanı dâhil olmak üzere haklı başarısını taçlandıran ödüllerle hafif ticari araç müşterilerinin gözdesi olmaya devam ediyor.

        Koç Holding ve Fiat S.p.A.’nın eşit hissedar olduğu ve Fiat-Chrysler ortaklığının dünya çapındaki önemli stratejik üretim merkezinden biri olarak dikkatleri çeken Tofaş, üretimini gerçekleştirdiği 4 milyonuncu aracını, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Tofaş CEO’su Kamil Başaran’ın da katıldığı bir törenle banttan indirdi. Türk otomotiv sektöründe tartışmasız büyük bir değeri ve gücü ifade eden Tofaş’ın fabrikasında üretilen 4 milyonuncu aracıysa başta “2009 Yılının Ticari Aracı” olmak üzere birçok uluslararası ödüle layık görülen Fiat Fiorino oldu.

        Mustafa V. Koç: Tofaş her başarısıyla Türk otomotiv sektörünü ileri taşımıştır!

        Üretimde 41. Yılını kutlayan Tofaş’ın 4 milyonuncu araç üretim töreninde bir konuşma yapan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, “Tofaş Türk Otomobil Fabrikası’nın temelleri 1968 yılında kurucumuz rahmetli Vehbi Koç’un “Ülkem varsa ben de varım” anlayışı ve Türkiye’ye bir otomotiv fabrikası kazandırma hayali ile atıldı. Tofaş, 20 bin adetlik üretim kapasitesi ve 600 çalışanıyla 1971 yılında çıktığı yolculuğunda Türk otomotiv sanayinin baş aktörlerinden biri oldu. Tofaş, bugün Bursa’nın en büyük, Türkiye’nin ise 5. büyük sanayi kuruluşudur. Yıllık 400 bin adetlik üretim kapasitesi ve 8 bine yakın çalışanıyla Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticisidir.

        Murat 124 ile başlayan ve 4 milyonuncu araca uzanan yolculuğumuzda Bursa fabrikamızdan 19 farklı modeli dünya yollarına çıkarmanın gururunu yaşadık. Bugüne kadar 1.7 milyon adetlik araç ihracatı gerçekleştiren Tofaş, ülkemize de toplamda 18,7 milyar dolarlık ihracat geliri kazandırdı. Global 5 markaya birden üretim yapan Tofaş, Türk otomotiv sanayinin toplam araç üretiminin % 28’ini ve ihracatının % 23’ünü tek başına gerçekleştirmektedir. Tofaş çıktığı bu yolculukta her başarısıyla birlikte Türk otomotiv sektörünü de bir adım ileri taşımıştır” açıklamasını yaptı.

        Kamil Başaran: Tofaş Son 3 Yılda 1 Milyon Araç Üretti!

        Tofaş ailesinin her ferdinin alın teri ve emeğiyle Bursa’da pek çok yeni modelin doğup dünya yollarına çıktığını vurgulayan Tofaş CEO’su Kamil Başaran ise 1 milyon adetlik üretime 22 yılda ulaşan Tofaş’ın 2 milyon adede 10 yılda, 3 milyon adede 6 yılda ulaştığına dikkat çekerek; “Bugün bir araya gelmemizi sağlayan 4 milyonuncu aracımıza sadece son 3 yılda ulaştık. Bu giderek hızlanan süreç, tabii ki 41 yıllık engin bir tecrübenin ürünüdür” açıklamasını yaptı. Kamil Başaran, “Tofaş olarak bugün, Türkiye otomotiv üretiminin 3'te 1'ini gerçekleştiriyor, 5 markaya üretim ve 6 markanın da distribütörlüğünü yapıyoruz. 5 markaya üretim yaparken, markaların hitap ettikleri farklı pazarlara özgü araçlar geliştirmekte ve bu araçları 80 ülkeye ihraç etmekteyiz. Tofaş olarak ürettiğimiz araçların, kalite ve müşteri memnuniyeti açısından Fiat-Chrysler dünyasında en üst sıralarda yer alması bizler için gurur vesilesidir” dedi.

        Bursa yan sanayisinin 4 milyon araca giden yolculuklarında büyük katkılarını takdir ettiklerini dile getiren Tofaş CEO’su Kamil Başaran, “Tofaş ailesinin bir parçası olarak uzun yıllardır birlikte çalıştığımız yan sanayimiz tüm yeni araç projelerimizde en büyük işbirlikçimiz olmuştur. Her geçen gün yetkinliklerini gelişen yan sanayimiz Türkiye otomotiv sanayinin gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Gelecekte de sektörün başarısının önde gelen mimarlarından biri olacaktır” açıklamasını yaptı.

        Tofaş’ın ürettiği 4 milyonuncu araç Fiat Fiorino oldu!

        Tofaş’ın ürettiği 1 milyonuncu araç Tempra modeli, 2 milyonuncu aracıysa Palio modeli olurken, banttan indirdiği 3 milyoncu ve 4 milyoncu araçlarıysa Fiat Fiorino oldu. 2007 yılının Aralık ayında üretimine başlanan ve 3 farklı markaya yönelik olarak bantlardan inen Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiat Fiorino, Tofaş’ın Türkiye pazarında hem de Avrupa ülkelerine ihracatta performansını arttırmada önemli rol oynamasıyla da dikkat çekiyor.

        Editöre Not: Detaylı bilgi için www.tofas.com.tr ve www.fiat.com.tr adresli web sitelerinden faydalanabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ