Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Otomobil dünyasından en son haberler, Volvo S60 atağa kalktı, işte yüzen fiat 500, italyan otomobiline türk imzası, toyota, peugeot 208 gti - Otomobil Haberleri
        1

        LOKOMOTİF S60 OLDU VOLVO TRENİ HIZLANDIRDI

        2014’ün ilk 6 ayında satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5’lik artış yakalayan Volvo kendisine ait yeni motorların bulunduğu S60’la atağa kalktı.

        2

        Volvo Car Türkiye Volvo’nun dizel, 2.0 lt, 4 silindir, 181 BG, 400 Nm, 8 ileri otomatik şanzımanlı motorlu S60, XC60 ve S80 modellerini tanıttı. Tanıtımda konuşan Genel Müdür Greg Maruszewski, “Geçen senenin aynı dönemine göre Volvo Car Türkiye’nin satışlarını yüzde 7.5 artırarak 1954 adede ulaştık. Bu artış aynı şekilde Premium segmentteki payımızı da pozitif olarak etkiledi. Geçen seneye göre yüzde 0.5’lik bir artış ile Volvo’nun payı yüzde 9.5 seviyesine geldi” dedi.

        3

        En çok satan modellerinin S60 olduğuna dikkat çeken Greg Maruszewski “Toplam Volvo satışlarının yüzde 69’luk kısmını bu modelimiz oluşturuyor, S60’ın bu başarısı premium markalar içinde kendi segmentinde de kendini gösteriyor. İlk 5 aylık veriler ışığında S60 kendi segmentinde en çok satan 2. model olma başarısı elde etmiş durumda. Satışlarımız içinde S60 modelimizi V40 ve V40 Cross Country modelleri takip ediyor. V40’lardan sonra ise en çok satan modelimiz segmenti içinde önemli bir paya sahip olan XC60 modelimiz bulunuyor” dedi.

        4

        İTALYAN SPOR OTOMOBİLE HEXAGON STUDIO İMZASI

        İtalya’nın otomotiv alanında yükselen tasarımcısı olarak nitelendirilen Umberto Palermo’nun tasarladığı Lucrezia adlı spor otomobilin mühendislik tasarım, geliştirme ve ön doğrulama amaçlı benzetimler, model ve prototip faaliyetlerini Türkiye’nin en büyük tasarım ve mühendislik şirketi Hexagon Studio üstlendi.

        5

        25 Haziran’da İtalya’nın Torino kentinde bulunan Otomobil Müzesi’nde dünya prömiyerini yapan araç Türk mühendislerinin imzasını taşıyor. Studio Genel Müdürü Tolga Doğancıoğlu, “Hexagon Studio olarak biz, varlık sebebimiz olan inovatif ürün fikirlerinin konseptten ürüne dönüştürülmesi stratejisiyle hareket ediyoruz. Türk mühendislik gücünün bir dünya markası yaratılmasında rol alabileceğini ispatlamak ve Avrupa pazarında gücümüzü sergilemek motivasyonuyla bu projede yer aldık” diye konuştu.

        6

        10 BİNİNCİ PEUGEOT 208 GTI BANTLARDAN ÇIKTI

        Piyasaya sürülmesinin üzerinden bir yıl geçmeden 10 bininci Peugeot 208 GTi modeli Poissy Fabrikası’nda üretildi. Peugeot bu yıl 205 GTi’nin 30. doğum yıldönümünü kutluyor. 2012 Paris Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyerinde tanıtımı yapılan Peugeot 208 GTi 6 vitesli mekanik şanzımanlı, 200 beygir güç ve 275 Nm tork üreten, 1.6 litre THP benzinli motorla satılıyor ve 0–100 km/s hızlanmasını 7 saniyenin altında gerçekleştiriyor.

        7

        CITROEN C4'E İKİ YENİ BENZİNLİ SEÇENEK GELDİ

        Citroën’in kompakt segmentte en çok tercih edilen modeli olan C4, iki farklı benzinli versiyon ile model alternatiflerini artırıyor. Citroën C4; üst seviyede konfor ve performansa rekabetçi fiyatı ile sahip olmayı sağlarken, ESP ve Hill Holder C4’ün tüm versiyonlarında standart olarak sunuluyor. Satışa sunulan 1.4 VTI 95 BG Easy ve 1.6 VTI 120 BG Confort modellerinin fiyatları 48.900 TL ve 54.400 TL’den başlıyor.

        8

        YAKIT HÜCRELİ TOYOTA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

        Toyota, geleneksel içten yanmalı motor performansına eşdeğer hidrojen yakıt hücreli hibrid otomobili Fuel Cell Sedan’ın seri üretim tasarımını Japonya’da tanıttı. Geçtiğimiz yıl Tokyo Motor Show’da konsept olarak görücüye çıkan Fuel Cell Sedan, hidrojen yakıt hücreli otomobillerin gelişimine öncü olarak, 2015 yılında yollardaki yerini alacak. FCV Sedan, Japonya’da Nisan 2015’ten önce satışa sunulacak. Otomobil, Amerika ve Avrupa’da ise 2015 yazında piyasada olacak.

        9

        FIAT 500 TÜRKİEY SAHİLLERİNDE TURA ÇIKTI

        Fiat, 2014 model 500 ve 500L versiyonlarıyla büyümeyi sürdürüyor.
        Ailenin en yeni üyeleri olan ikonik 500 modelinin Popstar, Cult, Sport ve GQ versiyonları ile 500L serisinin en üst versiyonu 500L Beats Edition, showroom’lardaki yerini aldı. Fiat 500 Ailesi’nin global başarısını göstermek üzere tasarlanan yüzen Fiat 500’ler de, dünya turu kapsamında İstanbul’a geldi ve iki hafta boyunca Türkiye sahillerini gezecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ