Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Piyasalar ikinci otomobil satışları, otomobil satışı, ikinci el pazarında satışlar ne durumda - Para Haberleri

        Sıfır otomobillere yapılan yeni yıl ve kur zammı sebebiyle ikinci el otomobil satışlarında ciddi bir artış kaydedildi. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, 2013 yılında 4.5 milyona yakın ikinci el araç alım satımı yapıldığını belirterek, "2014 iyi başladı. 6 milyona yakın araç alımı satımı yaparak bu yılı kapatırız" dedi.

        Geçen yıl istediği verimi alamayan galerici esnafı, 2014 yılından ümitli. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, 2013 yılında galerici esnafının beklediğini bulamadığını anlatarak umutlarını 2014 yılına bıraktıklarını ifade etti. 2012 yılında yaklaşık 5 milyon adet ikinci el otomobil satıldığını söyleyen Yanık, bu rakamın 2013 yılında 4-4.5 milyon adete gerilediğini belirtti. ÖTV zammının sıfır araçlara yansımasının ikinci el otoya talebin daha da artmasına yol açtığını dile getiren Yanık, "2013 yılında 4-4.5 milyon adet alım satım yapıldığını tahmin ediyoruz. 2014 yılında ise bu oran, en azından 6 milyon adete ulaşacaktır. Bu seneden umutluyuz. 2014 yılında da 6 milyon satış rakamına ulaşırsak, iyi bir iş yaptığımıza inanacağız" dedi.

        ABS, HAVA YASTIĞI VE KLİMA ARANAN ÖZELLİKLER

        Bursa'daki mevcut oto galericilerinde vatandaşların istediği her türlü fiyatta ve modelde aracı bulabileceğini kaydeden Yanık, en çok 15-25 bin lira arasında değişen araçların rağbet gördüğünü dile getirdi. "Şu anda piyasada 15-25 bin lira arasında değişen araçlar rağbet görüyor. Orta segmentli araçlarda en çok 3 önemli özellik aranıyor. ABS, klima ve hava yastığı. Vatandaş buna çok önem veriyor çünkü güvenli bir araç kullanmayı istiyor" dedi.

        Vatandaşların araç kilometrelerindeki düşüklüğü çok önemsediğini belirten Yanık, "Aracın kazasız ve hatasız olması dikkat çekiyor. Kilometre ciddi bir sorun. Kilometreyi kafaya takmamak lazım. Araçlar araçlar eski teknoloji ile üretilmiyor artık. Çıkan araçlar en az 350-400 bin kilometre gidebilecek düzeyde. Önemli olan kilometre değil. Aldıkları aracı oto test merkezlerine götürüp performanslarını ölçtürebilirler" diye konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ