Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi'12 - Teknoloji Haberleri

        ICT Summit Eurasia – Bilişim Zirvesi'12, bu yıl Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, AB Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) destekleriyle düzenleniyor. Vodafone'un ana sponsorluğundaki Zirve, çeşitli Avrasya ülkelerinden katılımcıları İstanbul'da buluşturup iş konuşturmaya hazırlanıyor. Düzenlendiği son 12 yılda pek çok yeni iş birliği ve yatırım kararlarının alınmasına zemin hazırlayan Zirve, Avrasya'nın en etkili iş ve teknoloji platformu olma iddiası taşıyor.

        Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda, İnterpromedya tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen “ICT Summit Eurasia–Bilişim Zirvesi’12”, 11-13 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Vodafone'un üst üste ikinci kez ana sponsor olarak yer aldığı Zirve’nin bu yılki teması “Sonraki Adım” olarak belirlendi. Türkiye’nin yanı sıra, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve Balkanlar’da toplam 30 ülkeden binlerce profesyonelin katılacağı Zirve, bu yıl ilk kez teknoloji meraklılarını da ağırlayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın desteğiyle gerçekleşecek Zirve, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile ulusal ve uluslararası boyutta bugüne kadar olan en yüksek sayıda kurum, iş ortağı ve sivil toplum örgütünün desteğini aldı.

        Bugün eriştiği bölgesel vizyon ile sınırları aşan, geniş bir bilgi birikimi ve uzmanlığı biraraya getiren Zirve, artık Avrasya’nın bilişim odağı haline gelen bir platform sunuyor. Her yıl bu çatı altında Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesi için gerekli yol haritalarının çizilmesine yönelik önemli vizyonlar paylaşılıyor; tüm bölgede bilişim sektörünün gelişmesi ve daha fazla katma değer yaratması için odaklanması gereken alanlar tartışılıyor.

        Teknolojinin şekillendireceği “Sonraki Adım” ele alınacak

        Bilişim Zirvesi, “Sonraki Adım” temasıyla bu yıl ilk kez bilişim ve teknoloji meraklılarını da ağırlayacak. “Sonraki Adım” temasına paralel olarak gerçekleştirilecek çeşitli etkinlik ve oturumlarda, hem iş hem de günlük yaşamda teknolojinin şekillendireceği bir sonraki adımlar ele alınacak. Mobil iletişimin sürekli yeni dinamiklerle beslenen etki alanının, bir sonraki adımda finans, bankacılık, sağlık, eğitim gibi farklı alanlarda yaratacağı dönüşümler konuşulacak. Bu kapsamda bilişim teknolojilerinin geleceği ve bu geleceğin bugünden görebildiğimiz yansımaları değerlendirilecek. Zirve’de, gelecekten bugüne bir pencere açılacak.

        Dr. Acarer: “Zirve, yol haritamızı belirlememize katkı sağlayacak”

        Zirve’yi destekleyen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi’12’nin Avrupa ve Asya Zirvesi olarak düzenlenmesini beklediklerini ifade etti. Dr. Acarer, şöyle konuştu:

        “Türkiye, istikrarlı ekonomik büyümesiyle tüm dünyada yakından izlenirken ve beğeni toplarken, öte yandan Avrasya bölgesinde de öncü konumunu sürdürüyor. Türkiye’de bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü Türkiye’nin genel ekonomik büyümesinin üzerinde bir büyüme oranına sahip. Bu nedenle sektörümüz, ülke kalkınması üzerinde de çarpan etkisine sahip katkıda bulunmaktadır. Diğer taraftan, uluslararası arenada rekabet gücüne sahip olması ve işbirliği olanaklarının çok güçlü olması nedeniyle bilgi teknolojileri ve iletişim sektörünün tüm yönleriyle ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi’12’de ele alınmasını önemsiyoruz. ICT Summit Eurasia-Bilişim Zirvesi’12, Türkiye’nin 2023 vizyonuna da hizmet eden politikaların tartışılacağı bir ortam niteliğinde. Zirve’de atılacak adımlar bilişimde yerli üretimin ve katma değerin artırılması, ülkemizin bölgemiz ve dünya için bir bilişim üssü haline gelmesi gibi konularda yol haritamızı belirlememize katkı sağlayacaktır.”

        Süel: "Mobil teknolojinin yarattığı müthiş dinamizmi ve sosyal imkânları masaya yatıracağız"

        Bölge ülkelerini bir araya getiren Bilişim Zirvesi’ni sahiplenmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, şunları söyledi:

        “Bilişim Zirvesi’nde bugüne ve geleceğe yönelik, iş süreçleri ve yaşamımızda dönüşüm sağlayacak çok önemli vizyonlar paylaşılıyor. Bu toplantıda gündemimizi, sosyal ve ekonomik gelişimdeki belirleyici rolü son derece aşikâr mobil iletişim teknolojileri ile bunun etkisi oluşturacak. Mobil iletişimin kendi içinde sürekli değişen dinamikleri dolayısıyla, genel olarak bir sonraki adıma ilişkin yapılacak projeksiyonlar ve bu müthiş dinamizmin yarattığı yeni iş olanakları ve sosyal imkânları masaya yatıracağız. Zirve süresince geleceğin yol haritası ile beraber mobil teknolojilerin yarattığı fırsat eşitliği ile toplumda ne kadar büyük bir değer yaratılabileceğine ve bunun müşteri odaklı bir vizyonla nasıl hayata geçirilebileceğine dair vizyonumuzu, ülkemizin sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlamak arzusuyla katılımcılarla paylaşacağız. Zirve kapsamında bir diğer konu da, Türkiye’nin geleceğin bölgesel bilişim üssü olma potansiyeli. Başka bir deyişle, ülkede sadece iç talebin karşılanması değil, aynı zamanda başka ülkelere ürün ve hizmet ihraç edecek merkezler kurulmasının geleceğin gündemini oluşturacağını düşünüyoruz. Bunun için uygun teşvik mekanizmalarının da hayata alınması önemli.”

        Zirvede bir başka gündem maddelerinin de sektörün ve Türkiye ekonomisinin sağlıklı büyümesi için elzem bir gereklilik olarak gördükleri vergi politikası olacağını kaydeden Süel, "Vodafone Türkiye olarak, telekomünikasyon sektörünün sürdürülebilir bir yapıda büyüyebilmesi için, toplam vergi yükünü azaltacak, mevcut vergi yapısından kaynaklanan rekabet sorunlarını giderecek bir vergi mevzuatının hazırlanması ve hızla yürürlüğe konması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ