Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Türkiye'nin ikinci büyük subasar ormanı özelliği taşıyan, yaklaşık 200 göçmen kuşa ev sahipliği yapan Acarlar Longozu, doğa tutkunlarının akınına uğruyor. - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin ikinci büyük subasar ormanı özelliği taşıyan, yaklaşık 200 göçmen kuşa ev sahipliği yapan Acarlar Longozu, doğa tutkunlarının akınına uğruyor.

        Karasu ve Kaynarca ilçelerinin ortasında bulunan, 24 kilometrekarelik alanıyla alaca balıkçıl, kaşıkçı, çeltikçi, karabatak, dalgıç türleri, bahri, pakta, altıngöz, kadife ördek, sülün, çulluk, yaban ördeği, deniz ve balık kartalları gibi 200'e yakın yerli ve göçmen kuşun barındığı longoz, yılan balığı, sazan, yayın, kızılkanat, turna, kefal gibi balıklara da ev sahipliği yapıyor.

        Dişbudak, kızılağaç, karaağaç, söğüt, yabani siklamen, eğrelti otu ve nilüferlerin yanında, göl soğanları ve su menekşesi gibi endemik türlerin de yer aldığı longoz, kuşların göç yolları üzerinde bulunuyor.

        Birinci derece sit alanı olarak korunan Acarlar Longozu, turistlerin akınına uğruyor.

        Ziyaretçiler, longozda tekne ve deniz bisikleti ile gezerek, doğal güzellikleri keşfetme fırsatı yakalıyor.

        MÜKEMMEL BİR YER!

        Longozu gezen Asuman Alkan, AA muhabirine longozun insana huzur verdiğini ve dinlendirdiğini belirterek, ilk kez geldiğini ve hayran kaldığını söyledi.

        Longozda tekneyle gezinti yapacaklarını dile getiren Alkan, ''Burası muhteşem güzel bir yer, gönül istiyor ki bu tür yerler hep böyle kalsın, kirlenmesin. Burası zaten sit alanı ve böyle kalmasını istiyoruz. Acarlar Longozu bulunmaz bir güzellikte, burada çiçekler ve nilüferler çok güzel. Ayrıca kuşlar ve ördekler de ayrı bir güzellik katıyor, güzel bir hafta sonu geçirmek için mükemmel bir yer'' ifadelerini kullandı.

        Hilal Eren ise longoza sık sık geldiğini kaydederek, ''Burası her geldiğimde bana muhteşem huzur veriyor. 'Longoz kesinlikle bağımlılık yapıyor' diyebiliriz. Acarlar Longozu, Türkiye'de gezip görülmesi gereken bir yer, herkese tavsiye ediyorum'' diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ