Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları İzmir'e Ege Medeniyetler Müzesi kazandırılacak! - Turizm Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanlığı, EXPO 2020 sürecinde İzmir'e Ege Medeniyetler Müzesi'ni kazandırarak, Eyfel Kulesi, Londra ve Berlin müzeleri gibi dünyaya kalıcı eser bırakacak.

        İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, EXPO 2020'nin kazanılması halinde İzmir'in kalıcı bir esere kavuşmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

        İzmir'de yapılması gündemde olan Ege Medeniyetler Müzesi'nin bu anlamda çok iyi bir eser olacağını ifade eden Ediz, EXPO'nun 100 yıl önce yapıldığı şehirlerde dünyaya mal olmuş, sembol haline gelen eserler bıraktığına dikkati çekerek, "EXPO 2020 sürecinde İzmir'e Ege Medeniyetler Müzesi'ni kazandırarak Eyfel Kulesi, Londra ve Berlin müzeleri gibi dünyaya mal edebiliriz. Böyle bir müzede sergileyecek çok eserimiz var. Dünyaya, 'Türkiye'de şu dönemde yapılan EXPO sürecinde Ege Medeniyetler Müzesi yapıldı' dedirtmeliyiz. Öyle bir müze yapmalıyız ki insanlar 'Ben bu müzeye gideceğim' demeli ve yolunu o müzeye düşürmelidir. Gittiğinde de dolu dolu yaşayan 'İyi ki gittim' diyebilen bir müze olmalı" diye konuştu.

        İzmir'in zengin bir kültürel mirasa sahip olduğunu, 12 İyon kentine ev sahipliği yanı sıra birçok medeniyeti barındırdığını dile getiren Ediz, parça parça küçük müzelerde sergilenen arkeolojik mirasın tek bir noktada sanatseverlere sunulmasının önemli olduğunu vurguladı. Ege medeniyetlerini barındıracak bir müzenin, İzmir'in gelecekteki kültür ve turizmine çok önemli bir katkı sağlayacağına inandığını anlatan Ediz, böyle bir müzenin EXPO sürecinde kazanılmış olmasının ayrı bir önem taşıyacağını dile getirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ