Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EKŞİ SÖZLÜK KAPATILDI MI? Ekşi Sözlük'te son durum! 3 Mart 2023 Ekşi Sözlük kapatıldı mı, açıldı mı ve son durum nedir?
        1

        Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olan Ekşi sözlük'e 21 Şubat tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilmişti. Yaşanan bu gelişmenin ardından Ekşi Sözlük kapatılırken, siteye erişim kısıtlandı. Peki, "Ekşi Sözlük kapatıldı mı, neden kapatıldı?" İşte konuya ilişkin merak edilen soruların yanıtı...

        2

        EKŞİ SÖZLÜK NEDEN KAPATILDI?

        BTK site bilgileri sorgu sayfasında "eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir." açıklaması yer alıyor.

        3

        EKŞİ SÖZLÜK'ÜN ERİŞİM ENGELİ KALKTI MI?

        Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engellenmesi hakkında Ekşi Teknoloji A.Ş. tarafından yapılan itirazların tamamı Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği değerlendirdi.

        Ekşi Sözlük adlı popüler platforma getirilen erişim engeli Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan karar ile günler sonra kaldırılmıştı.

        EKŞİ SÖZLÜK AÇILDI MI?

        Ekşi Sözlük'ün yöneticisi Başak Purut ise konuya yönelik Twitter hesabından paylaşım yaptı. Purut yaptığı açıklamada, "Ekşi Sözlük erişim engeli kararı an itibariyle mahkeme tarafından kaldırıldı. geçmiş olsun!" ifadelerini kullandı.

        Yaşanan bu gelişmenin ardından Ekşi Sözlük'te yeni bir gelişme daha yaşandı.

        4

        EKŞİ SÖZLÜK'TE YENİ KARAR!

        Ekşi Sözlük için kesin erişim engelleme kararı

        Ekşi Sözlük için Ankara Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nin almış olduğu erişim engelini kaldırma kararı geçerliğini yitirdi. Zira kararı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği en başta verilmiş olan kararı kesin olarak onayladı. Konuyla ilgili ilk paylaşım da AK Parti MKYK avukat Mücahit Birinci’den geldi.

        AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Güle güle Ekşimiş mecra... Hukuk tecelli etti... Ankara 5. Sulh Ceza mahkemesi, itiraz üzerine yaptığı incelemede, ekşimiş mecraya erişim engeline kesin olarak karar verdi." ifadelerini kullandı.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ