Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Eldeki Siğil Neden Olur ve Nasıl Geçer? Ellerdeki Siğile Evde Ne İyi Gelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Siğiller aslında bir tür virüstür ve hastalık olarak kabul edilmelidir. Pek çok kişi siğilleri zararsız görerek tedavi ettirmez ve dolayısıyla da siğiller geçmez. Ancak bazı durumlarda siğiller tehlikeli olabilir. O nedenle siğilleri hızlı bir şekilde tedavi edilmesi tavsiye edilmektedir. Bazı durumlarda elde olan siğiller kendiliğinden bir sene içinde geçebilmektedir. Ancak bu kesin değildir. O yüzden yine de eğer ellerinizde geçmeyen siğil ya da siğiller varsa vakit kaybetmeden uzman bir doktora başvurmakta fayda vardır.

        Pek çok kişi eldeki siğiller neden olur? Diye merak eder. Çünkü genellikle siğil bulaşıcıdır. Bir tane siğil çıktığında artarak daha fazla siğil oluşabilmektedir. Siğillerin nedeni kişiden kişiye değişebilmekle birlikte çoğunlukla bağışıklık sisteminin düşmesiyle ilişkilendirilmektedir. Ya da siğili olan farklı bir kişiden de bulaşması mümkündür. Bazı durumlarda kişinin bir yerinde yaralanma veya kesik olduğunda oralardan bu tarz virüslerin bulaşması muhtemeldir.

        REKLAM

        Ellerde çıkan siğillerin önemli bir kısmının zararlı olmadığını söylemek mümkündür. Fakat yine de bütün siğiller bulaşır. O nedenle siğil bulaşına özel olarak dikkat etmek gerekir. Direkt olarak siğille temasa girmek veya siğilin değdiği farklı bir şeyle temasa girmek de siğilin bulaşına yol açabilir. Görüntü olarak pürüzlü ve çıkıntı olan siğillerin neredeyse hepsinin rengi deri rengine yakındır. Fakat bazen daha koyu renklerde daha yumuşak ve düz olan siğillerde vardır.

        Siğiller bulundukları yere göre renk ve doku değiştirebilirler. Örneğin ellerdeki siğiller genellikle pürüzlü, çıkıntılı ve deri rengindedir. Siğiller bir yerlere dokundukça hareket edip ağrı ya da acıya neden olabilir. Bu içeriğimizde eldeki siğil neden olur, nasıl geçer? Ellerdeki siğile ne iyi gelir? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte eldeki siğil ile ilgili tüm merak edilenler…

        Eldeki Siğil Neden Olur?

        Siğillerin önemli bir bölümü ellerde ve ayaklarda görülür. Peki eldeki siğil neden olur? Öncelikle siğil bir virüstür ve bu virüsün pek çok çeşidi vardır. Çoğunlukla elde açılan yaralar, çizikler ve hasarlar yüzünden siğil farklı bir yerden kişiye bulaşır. Siğiller çok bulaşıcıdır ve herkeste bulaş yoluyla yayılır.

        REKLAM

        Ellerdeki Siğile Ne İyi Gelir?

        Siğiller çok rahatsız edici olduğundan pek çok kişi ellerdeki siğile ne iyi gelir? Diye sorar. Çeşitli yöntemlerle siğillerden kurtulabilmeniz mümkündür. Genel olarak siğile iyi gelen şeyler şu şekilde sıralanabilir; çay ağacı, aspirin, havucun rendesi, fesleğenin yaprağı, diş macunu, zerdeçal, limon kabuğu ve hint yağıdır.

        Eldeki Siğil Kendiliğinden Geçer mi?

        Eldeki siğil kendiliğinden geçer mi? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulmaktadır. Aslında en tehlikesiz siğiller elde ve ayakta çıkanlardır. Bu nedenle bu siğillerin kendiliğinden geçmesi mümkündür. Fakat bazen bu siğiller kendiliğinden geçmez ve mutlaka doktora gitmek gerekir.

        Eldeki Siğil İçin Hangi Doktora Gidilir?

        Eldeki siğil için hangi doktora gidilir? Sorusu siğille ilgili sorun yaşayan kişiler tarafından sorulur. Eldeki siğiller için dermatolog ve genel cerrahi uzmanları uygundur. Bunlardan biri ile görüşerek uygun tedavi yöntemleri ile siğillerden kurtulabilirsiniz.

        REKLAM

        Eldeki Siğil Bulaşıcı mı?

        Eldeki siğil bulaşıcı mı? Sorusunun yanıtı kesinlikle evettir. Siğil kişiden kişiye temas yoluyla geçebildiği gibi kişinin vücudunda da bulaşarak yayılabilir.

        Ellerdeki Siğiller Nasıl Geçer?

        Ellerdeki siğiller nasıl geçer? Sorusunun yanıtı çok fazla kişi tarafından merak edilir. Evinizde uygulayabileceğiniz bitkisel yöntemlerle siğillerinizden kurtulabileceğiniz gibi bazı durumlarda doktora da gitmeniz gerekebilir. Doktorlar da çeşitli tedavilerle siğilleri geçirmektedir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ