Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dekorasyon Hurda olarak alıp 300 bin TL harcadılar! Son hali herkesi şaşırttı
        1

        Ordu’da oto yıkama işi yapan Mertcan ve Soner Acar, meraklısı oldukları 1996 model Magirus minibüsü geçen yıl Sakarya'dan 27 bin TL’ye satın aldı.

        2

        İHA'nın haberine göre İstanbul’da uzun yıllar dolmuş olarak kullanılan minibüs, baba-oğul tarafından zevklerine göre restore edildi. Yaklaşık bir yıl boyunca yapımı süren araç, toplamda 300 bin TL’lik harcamadan sonra son şeklini aldı.

        3

        “BİZ ARACI ALDIĞIMIZDA HURDA VE ÇEKME BELGELİYDİ”

        Mertcan Acar, araçlarının önceden dolmuş hattında çalıştığını ve hurda belgeli olarak aldıklarını belirterek, “Aracımız 1996 model Magirus. Eskiden İstanbul’da dolmuşlarda kullanılan bir araç. Bu aracı internette babam ile dolaşırken Sakarya’da bulduk ve almaya karar verdik. Yaklaşık iki ay bekleyip aracı Sakarya’da yaptırmaya karar verdik. Biz aracı aldığımızda hurdaydı ve çekme belgeli olarak satın aldık” dedi.

        4

        “BİR YILDA YAKLAŞIK 300 BİN TL HARCADIK”

        Aracı kendi zevklerine göre komple restore ederek topladıklarını ifade eden Acar, “Aracı yaklaşık bir yılda topladık. İlk başlarda maliyet için ufak rakamlar çıkıyordu. Sonradan motorundan başlayıp komple iç döşemesine kadar detaylandırınca maddi anlamda da yormaya başladı ancak ne kadar yorsa da verdiğimiz emeğin karşılığını aldık.

        5

        Yaklaşık 300 bin TL para harcadık. Şu anda Ordu’da bu araç tek diyebilirim. Bu bizim keyif aracımız ancak insanların özel günleri için ilerleyen günlerde kiralama yapabiliriz” diye konuştu.

        6

        “KEYİFLİ OLDU GÖRENLER HEVES EDİYOR”

        “Aracı gören ya korna basıyor ya da el sallayıp selam veriyorlar” diyen Acar, “Bu aracı zaten her zaman kullanmıyoruz, belirli günlerde ve belirli saatlerde şehir turu yapıp, yerine bırakıyoruz. Keyfi olduğundan da aracı satmayı şu an için düşünmüyoruz” ifadelerine yer verdi.

        7

        YOLCU OTOBÜSÜNÜ KARAVANA ÇEVİRDİ!

        İstanbul'da yaşayan mimar Selçuk Aslan, 10 yıl önce emekli olup Antalya'ya yerleşti. Çalıştığı süre boyunca karavan yaşantısını hayal eden Aslan, emekli olunca karavan arayışına girişti.

        8

        DHA'nın haberine göre istediği büyüklükte, zevkine göre döşenmiş bir karavan bulamayan Aslan, kendi karavanını tasarlamaya karar verdi. Yıllarca yolcu taşıyan bir otobüsü satın alan Selçuk Aslan, içini tamamen kendisi tasarladı.

        9

        İhtiyaç duyduğu eşyaların tamamını karavana ekleyen Aslan, fırın, buzdolabı, oturma grubu, tuvalet, çamaşır makinesi ve yatak odasını yerleştirdiği 30 metrekarelik karavanda yaşamaya başladı. 5 ayda bitirilen karavanla Akdeniz sahilinde tura başlayan Aslan'a eşi de zaman zaman eşlik ediyor.

        10

        'ARTIK EVE GİTMİYORUM'

        Canının istediği her yere hareket ettiğini belirten Aslan, "Uzun yıllardır hayalimdi. Emekli olunca bunu hayata geçirmeye karar verdim. Canım nereye isterse oraya gidiyorum.

        11

        Bazen deniz, bazen orman ya da sevdiklerimin yakınında bir yere park ediyorum. İstanbul'da yıllarca ev-iş arasında yaşamışız. Artık böyle bir hayat sürüyorum. Eve hiç gitmiyorum" dedi.

        12

        Dışarıdan bakınca otobüs ama içine girince bir yaşam alanı oluşturduğunu belirten Aslan, hayalinin ise Türkiye turunu tamamlamak olduğunu söyledi.

        13

        Karavanı sayesinde kendisi gibi karavanda yaşayanlarla arkadaşlık kurduğunu da anlatan Aslan, "Beni görenlerin büyük kısmı "Benim hayalimi yaşıyorsun', 'Maliyeti ne kadar oldu?', 'Kilometrede ne kadar yakıt harcıyor?' gibi cümleler kuruyor. Artık bu benim evim olduğu için maliyet kısmını çok sorgulamıyorum. Türkiye turu kapsamında İstanbul hariç her yere gitmek istiyorum" diye konuştu.

        14

        Selçuk Aslan, bazen deniz kenarının bazen de bir ormanın evinin bahçesi olduğunu belirterek, camdan bakınca neyi görmek istiyorsa oraya gittiğini söyledi.

        15

        ESKİ OKUL OTOBÜSÜNÜ BAKIN NEYE ÇEVİRDİ!

        Samsun'da 30 yaşındaki yazılımcı-gezgin Kadir Mert, izlediği filmden etkilenerek 1960 model hurda okul otobüsünü (school bus) karavana dönüştürdü.

        16

        İHA'nın haberine göre çocukluk hayalini gerçekleştirmek için işe koyulan Mert, okul otobüsü için yaklaşık 700 bin TL harcadı.

        17

        Otobüsü karavana çeviren Kadir Mert'in konakladığı yerlerde park ettiği aracı ilgi odağı oluyor.

        18

        Otobüsü ile Atakum sahilinde konaklayan Mert, insanların yoğun ilgisinden dolayı çok memnun olduğunu söylüyor.

        19

        "ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"

        Karavanın yapım sürecini anlatan Kadir Mert, “Bu aracın bütün çocukların hayali olduğunu düşünüyorum. School Bus’ı zaten çizgi filmlerde görüyordum. Bu benim çok hoşuma giden bir araçtı.

        20

        Oyuncaklarını hep kendime alırdım. Daha sonrasında bu aracım evim olmasına dair çocukluk hayallerim vardı. Bunu gerçekleştirmek 15-20 yıl aldı. Hayatımdan son derece memnunum.

        21

        Yaklaşık 7 ay önce otobüsü hurda halinde satın aldım. Motoru, tekeri, şanzımanına kadar bildiğiniz tüm parçaların yenilenmesini gerçekleştirdim.

        22

        5 ay içinde aracı ayağa kaldırdım. Toplamda 700 bin TL kadar bir rakam harcadım. Bunun 400 bin TL’si motor, lastik gibi parçalara gitti. Geri kalan masrafım ise yaşam alanıyla ilgili parçalara gitti” dedi.

        23

        "EVİM VE ARABAM BİR OKUL OTOBÜSÜ OLDU"

        Dünya turuna çıkmak istediği ifade eden Mert, “Evim ve arabam bu okul otobüsü oldu. Başka bir şeye ihtiyacım yok. Dünya turu niyetim var. Normalde Nepal’de yamaç paraşütü eğitmeni olduğum için orada çalışmalarım mevcut.

        24

        Araçla beraber 6 bin kilometrelik yolu gideceğim. Öncelikle 1 sene kadar Türkiye’de testlerini gerçekleştireceğim. Dün gece Samsun Atakum sahilinde konakladım.

        25

        Uykuya dalmam gece 04.00’ü buldu. Sürekli insanlar geldiler. ‘İçine girebilir miyiz, bakabilir miyiz’ dediler. Her gelenin baya bir hoşuna gidiyor. Sohbet ediyoruz, kahve ikram veriyorum” diye konuştu.

        26

        Otobüse hayran kaldığını belirten Emriye Küçük Ergen, “Çok güzel buldum. Sosyal medyada görüyordum. Gerçeğini görünce de çok mutlu oldum. Kendi aracımmış gibi mutlu etti. Sosyal medyada gördüklerimin çok daha dışında ve bayıldım” şeklinde konuştu.

        27
        28

        İNTERNETTEN SATIN ALDILAR... OKUL OTOBÜSÜNDEN BAKIN NE YAPTILAR

        ABD'nin California eyaletinde yaşayan Tyler Hjorting ve Lexi O’Brien çifti, yerleşik yaşamın kendilerine uygun olmadığını fark etti.

        29

        Seyahat etmeyi çok seven fakat gezdikleri yerde konaklama ücreti ödemek istemeyen çift eski bir okul otobüsü satın alarak, kullanışlı bir karavana dönüştürdü.

        30

        One Wild Ride adını verdikleri aracı ev konforunda tasarlayan çift, koronavirüs pandemisinden geçtiğimiz şu günlerde kalabalıktan uzak seyahat edebiliyor. Peki Tyler Hjorting ve Lexi O’Brien planlarını nasıl hayata geçirdi dersiniz?

        31

        Otobüsle dünyayı gezme kararını anlatan çift, planlarını iki yılda hayata geçirdi.

        32

        Göçebe yaşam tarzını benimsedikten sonra bir yıl araştırma yapan ve otobüs arayan ikili, uygun bir otobüs bulmak için fazlasıyla mesai harcadı.

        33

        Tyler ve Lexi internetten satın aldıkları otobüslerini 8 ay gibi bir sürede yeniledi.

        34

        Otobüsün kullanışlı olması için tasarıma çok kafa yoran çift, iş sonrası ve hafta sonları otobüs yenilemeye vakit ayırarak hayalini gerçekleştirdi.

        35

        İkili, okul otobüsüne yatak, yemek masası, mutfak tezgahı, musluk, ocak, koltuk, ufak bir banyo, depolama alanları ve bolca bitki sığdırdı.

        36

        Hjorting ve O’Brien, eski aracı karavana çevirmek isteyen gezginlere bütçeyi iyi bir güneş enerjisi sistemine yatırmalarını tavsiye etti.

        52

        Seyahat etmeyi seven ve işlerini dışarıdan halledebilen çift gezerken yanlarında olabilecek bir eve sahip olmak istedi.

        53

        Çift bunun üzerine Ebay'den 3.600 sterline kamyon satın almaya karar verdi.

        54

        Iona ve Martin tüm vakitlerini geçireceği bu kamyonu yaşanabilir bir eve dönüştürmek için tam olarak 20 bin sterlin harcadı.

        73

        7 BİN DOLARA ALDI, 149 BİN DOLARA SATTI!

        ABD'de yaşayan Jessie Lipskin 1966 model GMC otobüsü eve dönüştürdü.

        74

        Hayatında bir şeyler satın almaktan yorulup küçülmeye, daha mütavazı yaşamaya karar veren 30 yaşındaki kadın, internette eski bir otobüs gördü ve onu eve dönüştürmeye karar verdi.

        75

        Genç kadın, 3 yılda 1966 model hurda otobüsü baştan yarattı.

        76

        Lipskin, 2015 yılında 7 bin dolar karşılığında otobüs satın aldığında ehliyete sahip bile değildi.

        77

        New York'ta bir apartman dairesinde yaşayan hayalperest kadın, ocak ayında New Jersey'deki Asbury Park'ta 400 metrelik bir otobüse tam zamanlı olarak taşındı. Yenileme projesinde üç yıl ve yaklaşık 125.000 dolar harcadı.

        78

        Ancak otobüsün kendisi için büyük olduğunu söyleyen Lipskin, aracı 149.000 dolara sattı.

        79

        Finans sektöründe çalışan genç kadın, "Annem delirdiğimi düşünüyordu. Evindeki tüm insanlara, 'Kızım yaşamak için bir otobüs satın alıyor' diyordu" sözleriyle yaptığının ailesine çılgınca geldiğini söylüyor.

        80

        Finans sektöründe çalışmaya devam eden ancak uzaktan çalışan Jessie Lipskin yurtdışında birkaç ay geçirdikten sonra daha küçük bir aracı eve dönüştürmeyi planlıyor.

        81
        94
        95

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ